Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Epson vybrala textilný dizajn navrhnutý Eugéniou Gulievovou, mladou študentkou nemeckej Dolnorýnskej univerzity aplikovaných vied, aby na veľtrhu Heimtextil ukázala kvalitu a flexibilitu svojej digitálnej tlače na textil.

Spoločnosť Epson úzko spolupracuje s textilnými návrhármi a odbornými školami z celého sveta a objavuje tak možnosti, ktoré digitálna potlač textílií ponúka v oblasti módy a interiérového dizajnu. Spoločnosť vyzvala študentov z Francúzska, Nemecka, Talianska a Veľkej Británie, aby sa prihlásili do súťaže „Dizajn pre život 2017“ (Design for Living 2017) vyhlásenej spoločnosťou Epson. Eugénia študuje magisterský odbor Textilný dizajn a jej moderný a odvážny návrh bol vybraný ako celkový víťaz súťaže. Spoločnosť Epson potom jej návrh reprodukovala pomocou veľkoformátových sublimačných pigmentových tlačiarní SureColor SC-F a Monna Lisa, ktoré ponúkajú priamu tlač na textil, na celej škále interiérových textilných doplnkov a vybavenia domácnosti. Návštevníci si budú môcť prehliadnuť zladené kolekcie závesov, lámp, nábytku, vankúšov, prestierania a tapiet – to všetko bolo vyrobené pomocou digitálnych tlačiarní Epson. Eugéniin dizajn sa objaví dokonca aj na špeciálnej edícii produkčnej tlačiarne Monna Lisa ponúkajúcej priamu tlač na textil, ktorá bude na veľtrhu debutovať.

„Vyhrať túto cenu spoločnosti Epson je úžasné a ja som veľmi vďačná, že mám možnosť ukázať na veľtrhu Heimtextil, ako sa dá vytvoriť a doplniť profesionálna kolekcia dekoratívnych prvkov v špičkovej kvalite iba s pomocou technológie Epson,” uviedla Eugénia. „Digitálna potlač textílií je pre dizajnérov v súčasnosti úplne nevyhnutná. Je rýchla, jednoduchá a cenovo dostupná a môžu ju využívať vo všetkých fázach procesu navrhovania – od počiatočného testovania, cez výrobu vzoriek v malom, až po finálnu produkciu. Epson ponúka riešenie pre každú fázu, preto si môžem byť istá, že kvalita bude konzistentná.“

Regionálni víťazi

Regionálni víťazi súťaže spoločnosti Epson „Dizajn pre život 2017“ sú: Malek Ben Abdessalem za Francúzsko; Athena Greta Barbieri za Taliansko a Ella Hunt za Veľkú Britániu. Všetci títo študenti vytvárajú textilný dizajn a experimentujú s digitálnymi produkčnými technikami. Ich návrhy budú behom výstavy vytlačené na vankúšové návleky, tašky, a zástery pomocou stolnej tlačiarne SureColor SC-F2000, ktorá umožňuje tlač priamo na textil. Každý z týchto mladých návrhárov získal štipendium, ktoré im pomôže financovať materiály na štúdium, a ich víťazné dizajny zrealizuje spoločnosť Epson tlačou na textil.

Malek Ben Abdessalem, Francúzsko: je študentom BTS Grafického dizajnu na škole v Gobelins. Jeho vysoko imaginatívne dizajny tričiek, časopisov, hudobných obalov, mobilných aplikácií či webových stránok odrážajú jeho vášeň pre grafický dizajn, street art a fotografiu. Malek sa zaujíma o švajčiarske školy dizajnu a necháva sa inšpirovať typografiou, totemami, maskami alebo africkými motívmi.

Athena Greta Barbieri: Promovala na IED Moda Lab Milano a jej dizajn je inšpirovaný jej vášňou pre film a odráža brutálnu realitu skrývajúcu sa za dokonalými príbehmi typu „a žili šťastne až do smrti“. Vyzýva nás, aby sme sa zamysleli nad tým, čo sa stane so ženou v domácnosti z 50. rokov, keď deti odídu do školy a manžel do práce.

Ella Hunt, Velká Británie: Ella študuje bakalársky odbor „Módna textília“ na London College of Fashion. Jej dizajn sa inšpiruje politikou 60. a 70. rokov, kultúrou a slobodou, to všetko s moderným nádychom. Ellinou ambíciou je využiť výhody digitálnych technológií a tlačiť svoje dizajny na textílie, tapety a mnoho ďalších materiálov a vytvárať tak unikátne módne odevy, doplnky a dekorácie.

Giovanni Pizzamiglio, šéf Pro-Graphics Sales, Epson Europe, uviedol: „Spoločnosť Epson je na úplnej špičke technológií digitálnej tlače na textil. Na veľtrhu Heimtextil uvidia návštevníci výber tlačových riešení pre rôzne druhy aplikácií a produkčné potreby od nízkonákladových riešení strednej triedy až po riešenia pre profesionálne použitie. Spoluprácou s mladými dizajnérmi sme nie len inšpirovaní, ale taktiež inšpirujeme my ich tým, že im ukazujeme veľký potenciál technológií od spoločnosti Epson a možnosti, ktoré tieto technológie ponúkajú im aj odvetviu interiérových textílií ako celku.“

Značky: