Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Stánok spoločnosti Canon na veľtrhu Hunkeler Innovationdays 2017 privítal najviac návštevníkov v histórii tejto významnej akcie.

Líder v oblasti digitálneho spracovania obrazu tak na výstavisku v švajčiarskom Lucerne rôznorodému spektru poskytovateľov tlačových služieb v širších súvislostiach predviedol, ako môžu inovácie v oblasti digitálnych technológií podporiť rozvoj ich vlastného podnikania.

Spoločnosť Canon na veľtrhu vystavovala hneď niekoľko svojich vlajkových zariadení z oblasti produkčnej tlače vrátane najnovšej kontinuálnej atramentovej tlačiarne Océ ProStream, hárkového atramentového stroja Océ VarioPrint i300 a tonerovej produkčnej tlačiarne imagePRESS C10000VP. Toto široké portfólio značky Canon prilákalo rôznorodý mix poskytovateľov tlačových služieb – popri tradičných záujemcoch z oblasti  kontinuálnej tlače (tlač na rolku papiera) nechýbal ani stále rastúci počet komerčných firiem zamarených na hárkovú tlač, ktoré majú záujem o nové technológie pre digitálnu produkciu.

„Nikdy v minulosti sme nezažili tak rušný veľtrh Hunkeler Innovationdays a samozrejme sme tiež očakávali, že hlavným lákadlom bude nová tlačiareň Océ ProStream,“ hovorí Peter Wolff, Senior Director, Customer Group Commercial Printer and Production CRD v spoločnosti Canon Europe. „V skutočnosti ale mali návštevníci obrovský záujem o všetky tri vystavované tlačové stroje, a potvrdili tak dôležitosť inovácií aj výkonu, teda vlastností, vďaka ktorým je Canon lídrom na trhu riešení pre kontinuálnu atramentovú, hárkovú atramentovú a digitálnu farebnú produkčnú tlač.“

„Zmeny v spektre návštevníkov jednoznačne potvrdzujú, že záujem o využitie atramentovej technológie v oblasti produkčných riešení sa už posunul za hranice tradičnej transakčnej tlače a veľkoobjemového direct mailu. Atramentová technológia dnes pokrýva podstatne širšie spektrum podnikateľských aktivít a tlačových aplikácií,“ pokračuje Peter Wolff. „Rozhovory s poskytovateľmi tlačových služieb ukázali pokles ich nedôvery v kvalitu atramentových výstupov, ktorú skôr chápali ako prekážku pre všeobecné prijatie tejto technológie. Vďaka špičkovej kvalite výstupov vytlačených na strojoch ProStream a VarioPrint i300 získali návštevníci nášho stánku presne také dôkazy, ktoré z pohľadu využiteľnosti atramentovej technológie požadujú. Diskusie sa tak rýchlo posúvajú k možným obchodným modelom a poskytovatelia tlačových služieb stále viac chápu to, ako v rámci svojho rôznorodého produkčného portfólia môžu popri ďalších technológiách využiť práve atramentovú tlač.“

V priebehu prvého dňa veľtrhu Canon oznámil prvé štyri predané tlačové stroje Océ ProStream európskym zákazníkom – spoločnostiam Ipskamp Printing B.V. z holandského Enschede, Direct Mail House AG zo švajčiarskeho St. Gallen, Daten‑Partner GmbH, z nemeckého Erkrathu a Totem z poľskej Inowroclawi.

Veľký záujem návštevníkov prilákal aj tlačový stroj Océ VarioPrint i300 – v priebehu tohto ročníka boli oznámené nové objednávky od spoločností Lavauzelle Graphic (Panazol, Francúzsko) a Jordi AG (Belp, Švajčiarsko). Títo zákazníci tak rozšírili rastúcu celosvetovú komunitu poskytovateľov tlačových služieb, ktorí ťažia z výhod kombinácie vysokej produktivity, kvality a univerzálnosti v podaní Océ VarioPrint i300.

„I keď si veľtrh Hunkeler Innovationdays vybudoval svoju povesť poprednej udalosti v oblasti kontinuálnej tlače, záujem o čokoľvek súvisiace so zariadením VarioPrint i300 ukázal, že návštevníci vidia v hárkovej produkčnej tlači obrovský potenciál pre rozšírenie svojich možností. A že im tento typ tlačiarní prináša flexibilitu, vďaka ktorej môžu naplniť neustále sa meniace požiadavky svojich klientov,“ vysvetľuje Peter Wolff.

„Po prvýkrát sme na tomto veľtrhu tiež ukázali našu vlajkovú loď v oblasti tonerovej produkčnej tlače – zariadenie imagePRESS C10000VP. Návštevníkom sme tak predviedli širokú škálu využitia v spojení s rôznorodými substrátmi pri maximálnom dôraze na vysokú kvalitu farebných výstupov, ktoré dosahujeme aj vďaka aktívnej sútlači a optimalizácii lesku. Navyše sme sa pochválili i vynikajúcimi možnosťami tohto tlačového stroja v oblasti manipulácie s médiami. Aktívny záujem zo strany návštevníkov nás príjemne prekvapil a potvrdil, že možnosti tonerovej tlače inšpirujú všetky typy poskytovateľov tlačových služieb a umožňujú im premýšľať o prípadnej transformácii svojho podnikania.  A tento spôsob uvažovania okrem iného vidíme priamo aj u našich zákazníkov – viac než polovicu atramentových strojov Océ VarioPrint i300 sme predali spolu s novým tonerovým zariadením imagePRESS alebo ako rozšírenie aktuálneho prostredia,“ uzatvára Peter Wolff.

Návštevníci veľtrhu Hunkeler Innovationdays 2017 získali tiež inšpiráciu v integrovanej kampani zameranej na propagáciu luxusnej módnej značky panského oblečenia Hackett. Táto kampaň demonštrovala možnosti, ktorými môžu digitálne produkčné riešenia spoločnosti Canon podporiť zaistenie personalizovaných marketingových aktivít určených pre posilnenie povedomia o luxusnej značke – a to tvorbou výstupov v požadovanej špičkovej kvalite naprieč rôznymi formátmi a rôznorodými typmi reklamných materiálov. Súčasťou bolo aj zoznámenie sa s možnosťami tlače premenných dát ako prostriedku na zvýšenie účinnosti kampane prostredníctvom presného zacielenia na konkrétny záujem zákazníkov.

Priamo na veľtrhu Hunkeler Innovationdays 2017 predvádzal Canon naživo v spolupráci s niekoľkými ďalšími partnermi dokončovacie úpravy vrátane produkcie kníh, fotokníh, katalógov, brožúr, novín a self-mailer materiálov (teda takých, ktoré je možné zaslať bez obálky). Vstupom týchto dokončovacích aplikácií boli ako materiály vytvorené na mieste pomocou vystavovaných tlačiarní značky Canon, tak aj predpripravená tlač z kontinuálnych atramentových strojov Océ ColorStream 6000 a Océ ImageStream.

Značky: