NFT nie sú iba obrázky, grafiky či krátke videá, za ktoré sú niektorí ľudia ochotní zaplatiť desaťtisíce. NFT − teda nezameniteľný token, umožňuje jeho autorovi takmer čokoľvek. Môže si vymyslieť, že v tejto forme predá vstupenky na koncert, vyvíjanú hru, ale aj klasické umelecké dielo, samozrejme, digitalizované a bezpečne zdokumentované na blockchaine. Majk Spirit a kryptomenová platforma WEXO postupne predstavujú NFT Slovensku, zatiaľ ako formu charity. A Veronika je jedným z pacientov, ktorí vďaka tejto unikátnej myšlienke a ľuďom, ktorí sú ochotní pomáhať, získajú prostriedky na dôležité rehabilitácie a zdravotné pomôcky.

Veronike diagnostikovali v troch rokoch DMO (detská mozgová obrna), čo znamená, že jej svaly sa nevedia uvoľniť. Žije v neustálom svalovom napätí už takmer tri dekády. 

Mojím snom je žiť život ako ostatné ženy v mojom veku, mať manžela, dieťa, jednoducho viesť normálny rodinný život. Žiaľ, moja diagnóza mi to zatiaľ nedovoľuje,“ opísala svoj osud dnes už 31-ročná mladá žena. 

Aj napriek intenzívnej práci na zlepšení svojej diagnózy je zatiaľ odkázaná na invalidný vozík. 

Verí však, že príde deň, keď ho potrebovať nebude, a odhodlanosť jej rozhodne nechýba,“ priblížila Veronikinu povahu predsedníčka občianskeho združenia APPA Miriam Juhanesovičová. Organizácia APPA (Asociácia pomoci postihnutým) sa aktuálne stará o 900 ľudí so zdravotným postihnutím.

Zo skúseností tvrdí, že pacientom, ako je Veronika, najviac pomáha intenzívna rehabilitácia. Táto liečba je však finančne náročná a pacient si ju musí financovať z vlastných zdrojov alebo s pomocou darcov. Veronika pravidelne navštevuje rehabilitačné centrum v Piešťanoch, kde žije s rodičmi. 

Tu som našla obrovskú pomoc v novom rehabilitačnom HENDI CENTRE. Vďaka tejto rehabilitácii som už dokázala niekoľko úžasných pokrokov vo svojej liečbe a rada by som toto centrum navštevovala aj častejšie,“ povedala Veronika o liečbe.

A práve NFT Majka Spirita, vydané slovenskou kryptomenovou spoločnosťou CRYPTON DIGITAL, SE, pomáha ľuďom ako je Veronika. 

Pomôžte Veronike aj vy. Zapojte sa do najväčšej digitálnej charity kúpou NFT Majka Spirita.

NFT Majk SpiritZdroj: CRYPTON DIGITAL
Autori charitatívneho NFT, zľava: Milan Božik, Majk Spirit a Peter Mariš

Ako pomôžete Veronike a stanete sa majiteľom NFT? 

Navštívte stránku https://nft.wexopay.com

Kúpte si jedno z NFT Majka Spirita v hodnote 50 eur. 

S rýchlou registráciou, pre lepšiu ochranu vášho nového digitálneho diela NFT vám radi pomôžu vyškolení pracovníci v oddelení podpory. Pre zjednodušenie platforma sprístupnila platbu aj cez PayPal.

Vo vašej novej digitálnej peňaženke uvidíte svoje NFT. Časom bude možné previesť ho aj na iného majiteľa. Tvorcovia myšlienky však predpokladajú, že väčšina majiteľov si ich ponechá aj v budúcnosti. 

Pretože toto NFT je mimoriadne svojím 100-percentne charitatívnym zámerom a spája sa s populárnou osobnosťou slovenskej hudobnej scény, očakávame, že si majitelia toto NFT ponechajú ako pamiatku,“ priblížil spoluzakladateľ platformy WEXO Milan Božik. 

Deväťdesiat percent z ceny venujú Organizácii APPA (Asociácia pomoci postihnutým), zvyšných 10 % predstavujú povinné poplatky spojené s platbou a technickou infraštruktúrou na blockchaine Cardano.

Vlastníctvo každého jedného NFT sa stáva preukázateľné na záznamoch z blockchainu Cardano. „Na cardanoscan.io alebo na explorer.cardano.org, kde sa zapisuje každá transakcia,“ vysvetlil Juraj Farkaš, obchodný riaditeľ platformy WEXO.

Majk Spirit odštartoval spolu s platformou WEXO nielen charitatívnu akciu, ktorej cieľom je vyzbierať šesťcifernú sumu, ale aj novú aktivitu v edukovaní svojich fanúšikov o fenoméne NFT. O novom svetovom trende edukuje na sociálnych sieťach, ale aj v nedávno vydanom podcaste „TOPKAST“.

Všetkým mojim fanúšikom a sledovateľom zdôrazňujem, že som ,pokročilý začiatočník‘, sám sa ešte snažím zorientovať vo svete NFT. Nič z toho nie je odporúčanie, a už vôbec nie investičné rady. Len sa rád delím o novinky a zaujímavosti, ktoré zachytím. Potenciál NFT do budúcnosti je fascinujúci,“ vysvetlil Majk Spirit.

Prvé NFT Majka Spirita, ako WEXO a známy raper pred mesiacom predstavili tento charitatívny projekt, autori vydali v počte 5 000 kusov. Prvé tri z nich dostali špeciálnu grafickú úpravu. Diamantovú, zlatú a striebornú. Tieto tri dali do online aukcie a spolu sa vydražili za 12 825 eur.

  • Diamantové NFT − 7 777 eur 
  • Zlaté NFT − 2 549 eur
  • Strieborné NFT − 2 499 eur

Stále ostáva možnosť zapojiť sa formou kúpi jedného z NFT zo série CREW za 50 eur. A stať sa tak súčasťou novej slovenskej komunity spojenej s NFT, ktoré má vo svete veľký úspech.

NFT Majk SpiritZdroj: CRYPTON DIGITAL

Zdroj: CRYPTON DIGITAL

Značky: