Ide o slušne vybavený telefón s podporou dvoch SIM kariet.

Vertu je výrobca luxusných telefónov, ktoré si väčšina z nás asi nikdy nekúpi. Používateľov tejto značky však nájdeme aj na Slovensku. Vertu telefón má/mal okrem iného Róbert Fico. Konkrétne išlo o model Vertu Aster.

Výrobca v týchto dňoch predstavil nový model s názvom Vertu Constellation, ktorý je určený najmä pre cestovateľov. Vertu sa takýmto spôsobom snaží propagovať novú funkcionalitu, ktorou je podpora dvoch SIM kariet a prístup do služby iPass (najväčšia sieť Wi-Fi hotspotov na svete). Telefón ponúka aj 5,5-palcový AMOLED displej s rozlíšením 2560 × 1440, procesor Snapdragon 820, 4 GB RAM, 128 GB úložisko a USB-C port. Batéria má kapacitu 3220 mAh, pričom telefón je možné nabíjať aj bezdrôtovo.

Constellation je na pohľad veľmi dobre vybavený telefón, čo potvrdzujú aj stereo reproduktory a 12 Mpx fotoaparát, ktorý podľa slov výrobcu môže konkurovať aj telefónom Google Pixel. Operačným systémom je Android 6.0.1 s úpravou od výrobcu.

Samozrejme, Vertu telefóny si nebudete kupovať kvôli hardvérovým špecifikáciám, ale kvôli dizajnu. Telefón je ručne vyrábaný v Anglicku z prémiových materiálov. Hoci je základom konštrukcie telefónu hliník, značnú časť povrchu pokrýva pravá koža a telefón chráni aj zafírové sklíčko. Ďalšou predanou hodnotou je neustály prístup k službe Concierge, cez ktorú si môžete v priebehu chvíľky objednať súkromný transport vrtuľníkom a podobné špeciality.

Vertu Constellation bude v predaji od polovice februára. Telefóny tejto značky obvykle začínajú na cene 5 000 eur a vyššie, Constellation bude stáť od 6 500 eur.

Zdroj: Engadget

Prečítajte si aj:

Na prvý dotyk: Testujeme smartfón, ktorý používa aj Fico

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit