Elektrických skútrov je síce mnoho, až doteraz však medzi nimi chýbal model od značky, ktorá je pre ich nadšencov najväčším pojmom. Talianska Vespa sa vždy pevne držala svojich tradícií, a to nie len z hľadiska dizajnu, ale aj pohonu. Zmeniť to má Vespa Elettrica.

Ubehlo už 70 rokov, odkedy taliansky podnikateľ Enrico Piaggio začal vyrábať vo svojich továrňach po druhej svetovej vojne namiesto lietadiel skútre. Keďže jeden z prvých modelov (MP6) mu svojim tvarom pripomínal osu, pomenoval ho Vespa, čiže preložené z taliančiny „Osa“. Práve svojim dizajnom a prijateľnou cenou si Vespa postupne získala veľa fanúšikov a momentálne je už považovaná za klasiku s fanklubmi rozstrúsenými po celom svete. Verná svojej tradícii, menila Vespa za tie roky dizajn veľmi opatrne a mierne. To isté platilo aj o benzínovom, respektíve naftovom pohone.

Po všetkých tých rokoch odolávania sa aj Vespa rozhodla ísť s dobou a budúci rok spustí predaj svojho prvého elektrického skútra. Piaggio Group oznámil spustenie projektu s názvom Vespa Elettrica, na ktorého konci vyjde z výrobnej linky prvá elektricky poháňaná Vespa v histórii. Firma sľubuje, že nový stroj bude mať „tie isté znaky najelegantnejšej a milovanej dvojkolesovej značky na svete“ s rozdielom pozitívneho ekologického dopadu na životné prostredie a využitia najnovších moderných technológií. Nová Vespa by totiž mala brázdiť cesty s doposiaľ bližšie nešpecifikovaným inovatívnym riešením konektivity. Na cesty by sa mala dostať pravdepodobne už v druhej polovici budúceho roka.

vespa_nowat

Zdroj: Engadget

 

Značky: