Tradične výborný výsledok pre Apple.

Portál 9to5mac zverejnil informáciu analytickej spoločnosti Mixpanel. Tá vo svojej analýze tvrdí, že viac ako 90% iPhonov, ktoré sú aktuálne aktívne, využíva operačný systém iOS 14.

Tento údaj nie je prekvapujúci. Apple pravidelne dosahuje výborné výsledky z hľadiska migrácie používateľov na najnovšiu verziu operačného systému. Pomáha tomu jednoduchšia optimalizácia – Apple prispôsobuje novú verziu iOS pre určitý počet zariadení, ktoré majú totožnú architektúru a naraz ju sprístupňuje všetkým kompatibilným iPhonom.

Android telefóny v tomto smere za iPhonmi zaostávajú. Výrobcovia musia totiž prispôsobiť nové verzie systému Android pre jednotlivé nadstavby a väčší počet zariadení. Situácia sa však postupne zlepšuje a za posledné mesiace si zaslúži pochvalu najmä Samsung, ktorý má špičkovú softvérovú podporu pre svoje zariadenia.

Analýza Mixpanelu tvrdí, že k dátumu 5. apríla 2021 využívalo systém iOS 14 až 90,21 % aktívnych iPhonov. 5,25 % telefónov od Applu malo systém iOS 13, 4,55 % zariadení využívalo staršie verzie iOS.

Apple publikoval oficiálne informácie o využívaní systému iOS 14 vo februári. Vtedy malo najnovší operačný systém 80 % iPhonov, resp. 86 % zariadení, ktoré boli uvedené na trh za posledné štyri roky. Pre porovnanie, Android 11 má v Amerike 25 % trhový podiel. Dôvody, prečo je tomu tak, sme už v článku spomenuli.

Viac ako 90% iPhonov využíva iOS 14

Viac ako 90% iPhonov využíva iOS 14. Zdroj: Mixpanel

Zdroj: 9to5mac, Mixpanel

Prečítajte si aj:

iPhone 12: Porovnali sme všetky modely. Ktorý by sme si kúpili? (VIDEO TOUCHIT)

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit