Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Dnes v slovenských e-shopoch štartuje vianočná sezóna, ktorá je pre obchodníkov tou najsilnejšou. Začínajú sa Dni dopravy zdarma, ktorými chce nákupný radca Heureka zákazníkov motivovať nakúpiť pod stromček teraz a neodkladať to. Ak neviete, čo nakúpiť, Heureka už teraz vie, čo bude hitom pod slovenskými stromčekmi – či sú to hračky pre menšie či väčšie deti, knihy, ale aj vybavenie pre domácich miláčikov.

Online obchodníci sa pripravujú na vianočný nákupný ošiaľ. Aj preto im nákupný radca Heureka každoročne vychádza v ústrety a pripravuje akciu, počas ktorej je poštovné zadarmo! Tak ako minulý rok, aj tento rok pôjde o tri Dni dopravy zdarma, od dnešného obeda o 12:00 do štvrtka 15. novembra o 23:59. „Do akcie sa zapojilo vyše 500 e-shopov, v ktorých zákazníci za dopravu pri nákupe nad 15 eur platiť nebudú. Chceme takto motivovať zákazníkov, aby darčeky pod stromček pre blízkych nenakupovali na poslednú chvíľu. Ušetria si predvianočné stresy a navyše pred sviatkami bývajú dodacie lehoty dlhšie než obvykle,“ vysvetľuje manažér zákazníckeho servisu Heureka.sk Jan Kriegel. Viac informácií o akcii nájdete na www.dendopravyzdarma.sk.

Minulý rok počas trojdňovej akcie Slováci vo vybraných e-shopoch minuli dohromady viac ako 5 miliónov eur. Najviac sa nakupovalo v kategóriách kozmetika a zdravie, väčšinou parfumy a voľne predajné lieky, detský tovar, ako sú plienky a detská kozmetika, doma a záhrada či elektronika. Zároveň vďaka Heureke ušetrili 271-tisíc eur na poštovnom.

Neviete, čo nakúpiť?

Hračky sú nestarnúcim hitom každých vianočných sviatkov, ich predaj v novembri a decembri stúpa až na štvornásobok celoročného priemeru. Jednoznačne najobľúbenejšou hračkou je stavebnica Lego, ktorá v segmente detského tovaru tvorí až 7 % obratu. Trendom je však aktuálne presun k interaktívnym hračkám, ktoré majú edukatívny charakter a pozitívne ovplyvňujú vývoj detí. Veľmi obľúbená je Albi elektronická ceruzka s rozličnými edukatívnymi knihami alebo rôzne hovoriace plyšáky, ktoré učia deti čísla, abecedu alebo farby. Tieto interaktívne hračky budú tento rok patriť medzi naj medzi hračkami, no nemožno zabudnúť ani na osvedčené klasiky, ako sú stavebnice, bábiky, autíčka alebo pištole, prípadne stolové hry. Rastúci záujem je napríklad o spoločenské hry podľa seriálov alebo počítačových hier, ako je ADC Blackfire Zaklínač: Dobrodružná hra.

Pri elektronike eviduje Heureka záujem o hi-tech príslušenstvo k smartfónom a notebookom, ako sú bezdrôtové nabíjačky, powerbanky či bezdrôtové slúchadlá. Heureka navyše už očakáva aj veľký záujem o VR headsety. Ani tento rok neopadáva záujem zákazníkov o drony, ktoré je možné kúpiť aj za pár desiatok eur, no najviac sa nakupujú o niečo drahšie a odolnejšie kúsky. Slováci sú naďalej motivovaní žiť zdravo, aj preto si mnohí rozbalia rozličné inteligentné hodinky alebo náramky, ktoré sa dokážu prepojiť s mobilom a prostredníctvom aplikácii aj navzájom s priateľmi.

Slováci však myslia aj na svojich domácich miláčikov. Chovatelia budú nakupovať nové, väčšie, luxusnejšie pelechy, ale aj autosedačky alebo batohy pre psy.

Tradične sa nakupujú pod stromčeky aj knihy, ich predaj pred Vianocami je takmer trojnásobný oproti priemeru bežného roka. Najpredávanejšie sú dlhodobo kuchárske knihy, aktuálne najmä tie spojené so zdravou životosprávou a chudnutím, ale aj rozličné publikácie o sebarozvoji. Každý rok rastie záujem o domácich autorov – kuchárskych kníh aj inej literatúry.

Značky: