Ak uvažujete nad nákupom čítačky elektronických kníh pod stromček, ste na správnom mieste.

Poradíme vám s jej výberom podľa rôzneho zamerania. Pozrite si naše tipy, ktoré odporúčame. Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

 

Milovníci kníh ocenia, ak pod stromčekom nájdu dobré knižné diela. Pokrokovým darom pre takýchto ľudí je čítačka elektronických kníh, kde si do jedného zariadenia „zabalia“ tisíce knižných titulov. Kniha je kniha, to je pravda, ale elektronické čítačky kníh sú aktuálne v takom štádiu pokroku, že vyhovejú aj tým najnáročnejším čitateľom.

PocketBook InkPad 2

Tohtoročná novinka, ktorá dostala niekoľko vylepšení a dve hardvérové tlačidlá na pohodlné listovanie. 8-palcový HD displej typu E-Ink má dostatočne jemné rozlíšenie, ktoré dopĺňa rovnomerné LED podsvietenie displeja s detailným nastavením stupňa intenzity. Pohodlie pri dlhšom držaní v rukách zaručí dobré spracovanie a mäkčený plast na zadnej strane. Čítačka má internú pamäť 4 GB, čo postačuje na takmer 2000 knižných titulov. Výhodou je podpora 18 formátov elektronických kníh, 4 obrazové formáty a taktiež podpora MP3 súborov. Na synchronizáciu a sťahovanie kníh využijete Wi-Fi pripojenie. Okrem čítania si môžete prezerať kancelárske formáty typu PDF a pod. alebo si zahrať jednu z troch hier. Čítačka efektne prekresľuje ilustrované knihy a na jedno nabitie vydrží celý mesiac čítania. So zapnutým podsvietením to je približne 5 dní. Cena zariadenia je od 184 eur.

Našu recenziu nájdete > TU

Amazon VOYAGE 6

Synonymom medzi čítačkami kníh sú jednoznačne zariadenia Amazon. VOYAGE 6 je špičkový model od tohto výrobcu, ktorý disponuje 6-palcovým Full HD E-Ink displejom s LED podsvietením. Displej je extra jemný a jeho krycie sklo je spracované tak, aby sa blížilo štruktúre klasického papiera. To je dosiahnuté leptaním skla, ktoré veľmi dobre eliminuje odlesky okolitého svetla. Integrovaná pamäť má kapacitu 4 GB a zariadenie podporuje viaceré textové, ale aj obrazové formáty. Výhodou je adaptívne podsvietenie, ktoré sleduje okolité svetlo a automaticky reguluje jas čítačky. Toto riešenie kladne vplýva na oči používateľa. Poteší aj riešenie pretáčania strán, ktoré funguje tak, že potlačíte kraj vedľa displeja a čítačka nato ihneď reaguje, pričom vám dá jemnú vibračnú odozvu. Napokon nechýba webový prehliadač, slovník a podpora PDF formátov. Cena čítačky je od 240 eur, ale za svoje peniaze dostanete maximálny pôžitok z elektronickej knihy.

PocketBook 614 Basic 2

Overená čítačka za priaznivú cenu síce nemá podsvietenie, ale na bežné čítanie je výborná. Veľkosť E-Ink displeja je 6-palcov a rozlíšenie 800 × 600 Px. Aj napriek slabšiemu rozlíšeniu je „papier“ dobre čitateľný. Čítačka podporuje viacero textových formátov, a taktiež formát ePUB. Vďaka tomuto formátu si môžete požičať knihy z lokálnych knižníc, ktoré disponujú elektronickým archívom. Vnútorná pamäť má kapacitu 4 GB a je rozšíriteľná pamäťovými kartami microSD. Vysoký kontrast, dobrá čitateľnosť z každého uhľa a priaznivá cena sú špecifikácie, ktoré vám pomôžu s rozhodovaním. Cena čítačky sa pohybuje od 69 eur.

Dibuk Saga

Toto je elektronická čítačka kníh s pridanou hodnotou pre dyslektikov. Zariadenie má 6-placový HD E-Ink displej a operačný systém Android. Pridanou hodnotou sa rozumie špeciálny dyslektický font, pomocou ktorého zvládnu čítanie aj ľudia s touto poruchou. Ide o optimalizáciu vzdialenosti medzi jednotlivými slovami, ale aj o hrúbku fontu konkrétnych písmen tak, aby zjednodušil dyslektikom čítanie. Okrem toho je to aj klasická čítačka elektronických kníh, s veľmi jemným displejom a podporou viacerých textových formátov. Výhodou je integrácia obchodu skvelo.sk, ktorý obsahuje viac ako 11-tisíc kníh v slovenskom jazyku. Integrovaná pamäť dosahuje 4 GB a je rozšíriteľná o microSD kartu – max. 32GB. Čítačka, ktorá pomáha, patrí do portfólia Telekomu a jej aktuálna cena je 99 eur.

Viac informácií > TU

 

Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE