Ak uvažujete nad nákupom zaujímavých vychytávok, po našom „gadgetoch“ pod stromček, ste na správnom mieste.

Poradíme vám s jeho výberom podľa rôzneho zamerania. Pozrite si naše tipy, ktoré odporúčame. Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

 

Zariadeniami tejto kategórie potešíte mladých aj starých, samozrejme, mali by byť technologicky pozitívni. Tieto „hračky“ nielen potešia, ale často majú aj svoje praktické využitie v rôznych situáciách.

AWOX StriimLIGHT

Svetlo je neoddeliteľnou súčasťou nášho života a berieme ho ako samozrejmosť. Ale so svetlom môže byť aj zábava – zábava, ktorá má názov AWOX StriimLIGHT. Je to RGB LED žiarovka, ktorá má 16 miliónov farebných kombinácií a zabudovaný vlastný reproduktor. To je skvelá kombinácia, ktorá sa hodí kdekoľvek a poteší kohokoľvek. Jej výkon 7 Wattov je porovnateľný s klasickou 40 W žiarovkou. Navyše je žiarovka inteligentná a ovládate ju cez Bluetooth pomocou aplikácie v smartfóne (Android a iOS) alebo klasickým diaľkovým ovládačom z balenia. Výkon reproduktora je 13 W, čo zaručuje príjemný hudobný zážitok. Samozrejmosťou je ovládanie intenzity svetla, farebnej škály a hlasitosti reproduktora cez aplikáciu. Výhodou je klasická veľká pätica – E27 a možnosť spárovať viaceré žiarovky, ktoré vytvoria priestorový zvuk. Cena žiarovky je 99 Eur.

Prečítajte si viac tu

Lietadielko, ktoré len tak ľahko nezničíte – TobyRich Moskito

Byť pilotom túžil byť v detstve asi každý chlapec. No nie každému sa tento sen splní. A teda, ak niekoho takého v rodine máte a práve neriadi nejaký Boeing, vyskúšajte malé, jednoduché a ľahko ovládateľné lietadielko. Moskito je spracované tak, aby bolo čo najodolnejšie, čomu zodpovedajú aj použité materiály. Samozrejmosťou je nízka hmotnosť a ovládanie cez smartfón alebo ovládačom z balenia. Jednovrtuľové lietadlo je použiteľné v interiéri, ale aj v exteriéri, pričom sa pri lietaní nemusíte báť experimentovania. Lietadlo komunikuje s ovládačom prostredníctvom Bluetooth pripojenia – max. dosah 60 metrov. Batéria má kapacitu 80 mAh a vydrží približne 10 min. Doplna sa nabije za 20 minút. Dostupné sú tri úrovne obťažnosti a tri stupne citlivosti. Rozmer je 22 × 22 × 8 cm (D/Š/V). Cena skvelej hračky sa pohybuje od 65 eur.

Dáždnik alebo selfie palica? Papeler spája oboje!

Dáždnik nie je nikdy na škodu a keď má bonusové využitie, tak poteší o to viac. Pre niekoho, kto je praktický a rád si zhotovuje selfie alebo svojky je tento gadget ako stvorený. Predovšetkým je to dobre vyzerajúci, takmer bežný dáždnik v rôznych farebných prevedeniach a napokon z neho dokážete urobiť selfie palicu. Poteší samostatná Bluetooth spúšť fotoaparátu, a taktiež možnosť selfie tyč od dáždniku odpojiť. Do držiaku pre telefóny dáte zariadenia od 4 po 5,7-palca. Selfie dáždnik je skladací, dobre sa dá uskladniť a kúpite ho už od 23 eur.

Termovízna kamera – Seek Thermal CompactXR

Ide o drahé, ale veľmi užitočné zariadenie, nielen na domáce použitie. Túto termovíznu kameru využijú aj profesionáli, pričom veľmi ľahko zistia, kde je únik tepla a rôzne iné problematické záležitosti. Zariadenie sa pripája k smartfónu (dve verzie: Android – microUSB a iOS – lightning), z ktorého je aj napájané. Tento model má senzor s rozlíšením 206 × 156 Px a podobnú technológiu, ako využíva armáda. Verzia XR („extra range“) má úzke – 20° zorné pole a umožňuje zaznamenať teplotu na vzdialenosť 600 metrov (výrobcom udávaná hodnota). Teplotný rozsah je od – 40 °C do + 330 °C. Kamera je ovládaná cez bezplatnú aplikáciu v smartfóne. Toto je technologická vychytávka, ktorú ocení každý domáci majster, ale i profesionál. Cena od 340 eur je síce vyššia, avšak dlhoročná tradícia výrobcu zaručuje kvalitu produktu.

Digitsole – inteligentné výhrevné vložky do topánok (Warm Series)

Maximálne komfortné, maximálne inteligentné – to sú vložky do topánok Digitsole. Zima a chlad na chodidlá neprospieva nikomu, či už po zdravotnej alebo komfortnej stránke. Treba povedať, že tieto vložky sú takmer profesionálnym gadgetom. Sú anatomicky tvarované a ich tvar dopomáha k udržiavaniu správnej klenby chodidla, ako aj k maximálnemu pohodliu pri nosení. Materiály, z ktorých sú vložky vyrobené, patria medzi top kategóriu. To najlepšie – vložky majú zakomponované výhrevné teleso, batériu, elektroniku a termostat. S aplikáciou v smartfóne komunikujú pomocou Bluetooth pripojenia a na nabitie vydržia približne 6 hodín prevádzky. Keďže je vo vložkách batéria, otázka bezpečnosti je na mieste. Sú však dostatočne zabezpečené (IPX6) a odolné voči akejkoľvek vlhkosti alebo prípadnému premočeniu. Napokon, max. záťaž dopadu na jednu vložku je až 500 kg. Nabíjajú sa 90 minút a max. teplota, ktorú dokáže jedna vložka vyvinúť je 45 °C. Teplotu si nastavíte podľa potreby a integrovaný termostat sa automaticky postará o jej neustále udržiavanie. Dobrou správou je hodnota hmotnosti, ktorá dosahuje max. 150 g na jednu vložku – podľa veľkosti. Poteší aj presný krokomer, kontrola spálených kalórií a zaznamenaná trasa (v spolupráci so smartfónom). Skvelé, na zimu ako stvorený darček. Cena jedného páru vložiek je 207 Eur.

Multifunkčné tlačidlo Xiaomi MiKey

Toto maličké zariadenie má rovnaký tvar ako 3,5 mm (Jack) koncovka slúchadiel, avšak na konci nemá kábel, ale malé tlačidlo. Tlačidlo je dobre zakomponované, dobre hmatateľné a nenarúša dizajn smartfónu. Ak používate ochranné puzdro, takmer ho nevidieť. Dôležitá je funkcionalita, ktorá spočíva v samotnom zariadení a špeciálnej (bezplatnej) aplikácii. V nej sa nastavuje, ako a čo bude tlačidlo robiť, pričom rozpoznáva krátke, dlhé alebo viacnásobné stlačenie. Celkovo môžete využiť až 10 rôznych funkcií s rôznymi kombináciami. Môže mať funkciu spúšte fotoaparátu, volania konkrétnej osobe, písania SMS, či okamžitý prístup na sociálnu sieť. Jednoducho gadget, ktorý ponúka dobrú funkčnosť za málo peňazí, presnejšie ho kúpite od 4 eur.

Švihadlo SMART ROPE

Každý to pozná, sviatky sú aj o plných stoloch dobrôt a následnom zvyšovaní hmotnosti. Tá sa však dá zregulovať pohybom, ale takým, ktorý je efektívny pre celé telo. Áno, švihadlo je náradie na odbúranie tukov a posilnenie celého tela. Ale toto nie je hocijaké, je inteligentné! SMART ROPE má v šnúre zabudovaných 23 LED diód, ktoré počas skákania zobrazujú aktuálny počet skokov, priamo pred očami. Počítane skokov je veľmi presné, vďaka špeciálnym magnetickým senzorom v rukovätiach. O plynulý pohyb sa stará štvorica guľôčkových ložísk osadených v rukovätiach. Švihadlo disponuje Bluetooth pripojením (4.0 LE) a môže komunikovať s aplikáciou v smartfóne. Výhodou je, že komunikuje aj s predinštalovanými fitness aplikáciami v telefónoch. V aplikácii vidíte svoj výkon, čas tréningu a koľko kalórií ste pritom spálili. Aplikácia používateľa motivuje a postupne odomyká rôzne zaujímavé možnosti. Ovládanie švihadla je za pomoci troch tlačidiel a nabíja sa klasickou microUSB nabíjačkou. V ponuke sú rôzne dĺžky – od 243 cm, až po 287 cm. Cena švihadla sa pohybuje od 80 eur.

PARROT Flower Power

Flower Power od Parrot vyzerá v kvetináči ako ozdoba. Nie však hocijaká, ale inteligentná! Toto zariadenie má  v spodnej časti vode-odolný kolík, ktorý je vybavený viacerými snímačmi (tie sú aj na vrchu zariadenia) – meranie dĺžky a intenzity  svetla, teploty vzduchu, pôdnej vlhkosti a elektrickej vodivosti pôdy. Všetky zozbierané dáta (v nastavených intervaloch) odosiela zariadenie do aplikácie v smartfóne, s ktorým komunikuje cez Bluetooth pripojenie. Aplikácia má v databáze až 7000 rastlín a presne vie, ktorá čo potrebuje. Na začiatku používania je potrebné rastlinu v aplikácii vyhľadať, zadať a následne sa riadiť jej pokynmi. Aplikácia vyhodnocuje všetky zozbierané dáta a včas upozorňuje na potreby rastliny – fakt jednoduché. S týmto zariadením už žiadna rastlina nezvädne. Flower Power ja napájaný pomocou jednej AAA batérie, ktorá má vydrž až 6 mesiacov. Cena osobného strážcu rastlín je od 45 eur.

 

Radíme pri výbere aj iných produktov pod stromček, kompletnú vianočnú poradňu nájdete tu>>

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE