Holenie môže byť zážitok. Napr. keď sa holíte britvou, čo však treba vedieť. Vtedy dosiahnete naozaj hladké oholenie, ktoré vydrží aj tri dni. Len často sa pritom porežete a chce to aj dosť veľa pomôcok. My sme si vyskúšali holenie so strojčekom Philips S9000 Prestige a dosiahli sme s ním veľmi podobný efekt, ako v prípade britvy, teda oholenie do hladka. Tento strojček si poradí aj s niekoľko dňovým strniskom. Vyskúšali sme si to v praxi a s týmto strojčekom sme sa holili dva týždne.

Základom holenia na hladko so strojčekom Philips S9000 Prestige je trojica krúžkov, ktoré sú uchytené tak, že sa dobre prispôsobia aj zložitým kontúram tváre. Problematický býva hlavne krk a oblasť pod nosom. Čepele tohto strojčeka majú pevné a ostré okraje, krúžky strojčeka sú navyše pokryté kovovými pigmentmi, a preto sa naozaj hladko kĺže po pokožke.

Súčasťou balenia je nabíjacia podložka Qi na bezdrôtové nabíjanie strojčeka, ktorý na podložku stačí len položiť. Plné nabitie strojčeka trvá 3 hodiny, na displeji vidíte zostávajúcu kapacitu batérie. Nabíjanie zabezpečuje adaptér podobný na nabíjanie smartfónu, koncovka je USB 2.0. Inými slovami, strojček sa dá nabíjať aj tak, že podložku pripojíte napr. k notebooku.

Plne nabitá batéria vydržala na 7 oholení, ale to samozrejme závisí od dĺžky holenia. Inak nabíjaciu podložku je možné využiť aj na nabíjanie smartfónu s bezdrôtovými nabíjaním Qi. My sme takto nabíjali Samsung Galaxy Note9.

Pri holení zabudovaný snímač kontroluje hustotu chĺpkov až 15-krát za sekundu a automaticky prispôsobuje holiaci strojček. A hneď to aj pocítite na vašej tvári. Dobre sa oholíte dokonca aj pri 7-dňovej brade. Pritom má ergonomický tvar a veľmi pohodlne sa drží v ruke. Štartuje sa veľkým zapínacím tlačidlom, pod ktorým je ovládač rýchlosti otáčania čepelí. Displej so zobrazením ostávajúcej kapacity batérie ukáže hodnotu vtedy, keď strojček chytíte do ruky.

So strojčekom Philips S9000 Prestige pritom realizujete menej holiacich ťahov. Oholíte sa teda rýchlejšie, lebo širšie a zaoblenejšie otvory zachytávajú viac chĺpkov na jeden ťah. S týmto strojčekom sa tak „zhuba“ oholíte do dvoch minút, ale na detailné oholenie treba tak 5 minút.

Prispôsobenie holenia znamená výber z troch režimov: Citlivé (najpomalšie) je určené na jemné oholenie, Normálne na dôkladné každodenné oholenie a Rýchle ak vám ide o čas. My sme najviac používali rýchle holenie a bolo dôkladné. Aj v najrýchlejšom režime je strojček tichý a neruší okolie.

Strojček sa dodáva vo veľmi pevnom a odolnom puzdre so zipsom. Tu má všetko svoje miesto. Súčasťou dodávky je okrem strojčeka, podložky a napájacieho adaptéru aj nástavec na úpravu brady a presné zastrihávanie s určením dĺžky strihu.

A tiež je tu kefka na čistenie pleti. Tú sme zo začiatku používali aj na čistenie strojčeka, ale na to nie je určená 🙂 Pomocou nej si čistíte pleť a treba povedať, že je to veľmi príjemný pocit.

Samotný strojček sa správne čistí pod tečúcou, ideálne teplou vodou. Takto z neho vymyjete všetky nečistoty. Stačí ho potom mierne vytriasť od vody a môžete ho uložiť do puzdra. Holiť sa môžete na sucho alebo na mokro a tiež sa môžete holiť v sprche. Philips S9000 Prestige je plne odolný voči vode, nemá žiadne otvorené porty.

Po otvorení holiacej hlavice hneď vidíte, že máte čo do činenia s kvalitným výrobkom. Jednak zistíte, koľko chlpov ste oholili a vidíte aj vyhotovenie čepelí. Veľkou výhodou holenia je, že v tomto prípade vám nič nepadá na zem. Holiť sa môžete aj za prestretým stolom, ak by ste to náhodou chceli.

No a za kvalitu sa samozrejme platí. Odporúčaná cena tohto strojčeka je 449,99 eur a dá sa kúpiť v špecializovaných predajniach alebo on-line. My sme s ním boli veľmi spokojní, na dva týždne sme pokojne mohli odložiť britvu a pokožka po holení nebola podráždená ale jemná a hladká.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.