Ide o tretiu generáciu robotických vysávačov Electrolux.

Electrolux uviedol svoje robotické vysávače na trh v roku 2001. Prvá generácia mala názov Trilobite, tretia generácia sa nazýva PUREi9 a prichádza na trh 16 rokov po uvedení pôvodného modelu. Zariadenie ponúka prakticky všetko, čo by ste od robotického vysávača očakávali. Poteší aj mobilnou aplikáciou, ktorú dnes považujeme za samozrejmosť.

Výrobca sa v prípade novinky chváli trojuholníkovým dizajnom, vďaka ktorému by sa mal robot dostať do všetkých kútov domu a v kombinácii s vonkajšou kefou precízne povysávať celú domácnosť. Nechýbajú moderné technológie, ktoré zabezpečujú skenovanie a mapovanie miestnosti, takže vysávač vie, kde sa nachádza, kde bol a čo ešte musí povysávať. Zariadenie deteguje a analyzuje 3 úrovne priestoru – nad, pod a okolo seba, takže sa vyhne prekážkam a nespadne zo schodov. Nezasekne sa ani na koberci či pod nábytkom, aspoň podľa slov výrobcu.

PUREi9 je vybavený aj inteligentným nabíjaním, vďaka čomu dokáže fungovať bez dozoru. Pred vybitím sa automaticky vráti do nabíjacej stanice a po nabití pokračuje vo vysávaní tam, kde skončil. Vysávač môžete pomocou mobilnej aplikácie naprogramovať, aby vysával v zadaných časoch, takže sa budete vracať z roboty do čistého domova. Aplikácia ponúka aj ďalšie možnosti nastavenia a hoci je aktuálne iba v anglickom jazyku, v decembri by mala pribudnúť česká lokalizácia. Aplikácia je dostupná pre iOS a Android.

Nový robotický vysávač bude v predaji exkluzívne v sieti NAY a to od 25. septembra. Od dnešného dňa však Electrolux spustil predobjednávky a prvým 25 záujemcom, ktorí si vysávač predobjednajú a aj si ho naozaj kúpia, dá smartfón iPhone SE v 32 GB verzii zadarmo ako darček. Cena vysávača je 899 eur. Všetky potrebné informácie o predobjednávkach nájdete na webe obchodu NAY.

S testovaním vysávača začíname od budúceho týždňa. Naše poznatky z reálneho používania zverejníme v recenzii.

Pozrite si fotogalériu z predstavenia nového vysávača. Odfotili sme pre vás vysávač aj rozhranie mobilnej aplikácie. Prezentácie sa zúčastnil Ondrej Macko, ktorý testoval prvý robotický vysávač od Electroluxu v roku 2001 a bývalá tenistka Daniela Hantuchová, ktorá ukázala, ako sa dá vysávač ovládať pomocou aplikácie

Prečítajte si aj:

Započúvajte sa do ticha: Najtichší vysávač na svete – Electrolux UltraSilencer ZEN

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit