Funkcia 3D Touch sa objavila v novom iPhone 6s a 6s Plus (nie však v najnovšom iPhone SE so starým displejom) a umožňuje pri dotykovom ovládaní využiť snímanie sily prítlaku prsta na displej. Niektorí používatelia si na ňu zvykli a používajú ju, iní ani veľmi nie.

V každom prípade niečo podobné sa pripravuje aj pre svet Androidu. Displej so snímaním sily prítlaku totiž už predstavil Huawei v modeli 9 Plus, ZTE, ale aj Meizu 6. Čínski výrobcovia zvyknú túto funkciu nazývať 3D Press, uvidíme, či sa to uchytí.

V druhej verzii preview Android N sa podpora tejto funkcie objavila priamo v operačnom systéme. Google k tomu nevydal žiadnu oficiálnu správu alebo dokumentáciu, ale portál Phandroid s pomocou vývojárov predviedol funkčné demo tejto funkcie.

Analytici očakávajú, že nový Nexus, ktorý sa má vyvinúť v spolupráci s HTC už bude mať takúto funkciu plne podporovanú a bude sa dať aj používateľsky prispôsobovať.

Zdroj: 9to5Google

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.