Ide o prvý komerčný produkt projektu Jacquard.

Pred rokom sme informovali o projekte Jacquard. Ide o spoločnú iniciatívu firiem Google a Levi’s s cieľom vytvoriť inteligentné oblečenie. Jeho základom je špeciálna látka, ktorá obsahuje tenké kovové zliatiny z prírodných a syntetických vlákien. Vďaka tomu je napr. možné zabezpečiť diaľkové ovládanie pripojeného smartfónu.

Prvým reálnym produktom, ktorý vznikol v rámci projektu Jacquard, je inteligentná džínsová bunda Levi’s Commuter x Google Jacquard. Tá ponúka podobné funkcie ako inteligentné hodinky – minimálne z hľadiska diaľkového ovládania a základných notifikácií. Pomocou rukávu na bunde môžete vykonávať gestá, ktoré aktivujú navigáciu, poskytnú informácie o okolitých miestach, zapnú prehrávanie hudby alebo preskočia prehrávané pesničky. Takisto je možné prijať alebo odmietnuť hovor. Notifikácia sa zobrazí prostredníctvom malej LED diódy na rukáve.

Inteligentnú bundu prezentuje v praxi priložené video. Levi’s Commuter x Google Jacquard sa dostane na trh koncom roka a bude sa predávať za 350 dolárov.

Zdroj: The Verge

Prečítajte si aj:

Project Jacquard – Google a Levi Strauss vytvárajú inteligentné oblečenie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit