K novej funkcii sa bude dať dostať priamo cez vyhľadávanie.

Najnovšia funkcia vyhľadávača Google vám umožní vybrať a naplánovať dovolenku priamo z výsledkov vyhľadávania. Stačí zadať, kam chcete cestovať a všetky potrebné informácie nájdete na Googli. Aspoň tak funkciu Destinácie prezentuje priložené oficiálne video.

Služba aktuálne funguje iba pre .com verziu vyhľadávača, v rámci slovenského Googlu sa nám ju nepodarilo aktivovať. Destinácie sú interaktívnym prvkom, ktorý v sebe kombinuje informácie zo služby Lety Google a z vyhľadávania hotelov (obe tieto služby fungujú aj na slovenskom Googli). Tieto informácie doplní o fotografie a multimédiá z jednotlivých miest a navrhne vám aj odporúčaný itinerár dovolenky, čo by ste si nemali nechať ujsť.

V rámci prispôsobenia dovolenky si môžete určiť rozpočet, kedy chcete cestovať a ďalšie parametre. Služba vám automaticky vypočíta aj cenu leteniek, pričom využíva lokalitu, kde sa nachádzate.

Hoci na Slovensku službu Destinácie zatiaľ nespustíte priamo z vyhľadávača, odporúčame navštíviť stránku Lety Google. Tá obsahuje sekciu Objavujte cesty, ktorej funkcionalita je takmer totožná. Minimálne čo sa plánovania dovolenky týka. V porovnaní s Destináciami chýba prezeranie fotiek a itinerár.

Dovolenku si môžete naplánovať aj pomocou služby Lety Google

Dovolenku si môžete naplánovať aj pomocou služby Lety Google

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit