Doplnené 18. august: Služba je už dostupná aj na Slovensku. Stiahnuť si ju môžete v Obchode Google Play → https://goo.gl/Lgrcv6 alebo v App Store → https://goo.gl/OYM1bC

Pôvodný článok 16. august:  Google na konferencii I/O predstavil aplikáciu Duo a teraz ju postupne sprístupňuje pre Android a iOS v plnej verzii, samozrejme zadarmo.

Aplikácia Duo umožňuje videotelefonát medzi dvoma používateľmi. Každý z nich musí mať nainštalovanú aplikáciu Duo a môže ísť o kombináciu Android a iOS zariadenie. Aplikácia si pred nadviazaním spojenia overí rýchlosť pripojenia k internetu a podľa toho nastaví parametre video hovoru. Zaujímavou funkciou je Knock Knock, kedy pred tým, ako zodvihnete prichádzajúci video hovor si môžete prehrať video o tom, kto vám volá.

To je všetko pekné, keby bola takáto aplikácia skôr – dnes môžete mať video hovor medzi dvoma, ale aj viacerými účastníkmi cez Skype, Facebook Messenger a ďalšie komunikačné programy. Duo nie je nijako integrované do ďalších aplikácií od Google, ako je napr. Hangouts. Aspoň zatiaľ nie.

Jej využitie teda môže byť skôr pre používateľov, ktorí síce chcú video hovory, ale zatiaľ to ešte nevyskúšali a práve Duo im bude vyhovovať. Aplikácia je už dostupná aj pre slovenských používateľov a stiahnuť si ju môžete v Obchode Google Play → https://goo.gl/Lgrcv6 alebo v App Store → https://goo.gl/OYM1bC

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Vývojárska konferencia Google I/O 2016 (doplnené)

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.