Nová verzia prináša vylepšenia funkcionality a dizajnu.

HERE Mapy boli kedysi obľúbenou súčasťou telefónov Nokia. Microsoft ich chvíľu používal aj vo svojich Lumiach, s uvedením Windows 10 však predstavil vlastné mapy. Aplikácia HERE sa medzičasom objavila vo verziách pre telefóny so systém iOS a Android a jej vývojári teraz ohlasujú ďalšiu zmenu.

HERE Maps sa po novom nazýva HERE WeGo. Aplikáciu nájdete pod týmto názvom v obchodoch App Store a Google Play. Súčasťou aktualizácie je aj vylepšenie dizajnu a funkcionality. Zmeny by mali byť viditeľné hneď po prvom spustení aplikácie, ktorá vás okamžite požiada o zadanie cieľovej destinácie. Snahou vývojárov je týmto krokom poukázať na hlavnú funkciu appky. Aj preto vám HERE WeGo automaticky po zadaní destinácie ponúkne na výber formu transportu a to bez nutnosti ťapnúť na tlačidlo „nájdi cestu„, ako tomu bolo v minulých verziách.

Zmeny dizajnu by mali byť viditeľné naprieč viacerými nastaveniami a zobrazovanými informáciami. Aplikácia v niektorých mestách ponúka informácie o dĺžke cesty, ak by ste si zobrali taxík a vývojári vylepšili navigáciu pre bicykle. Faktom však je, že navigácia pomocou MHD v Bratislave využíva niekoľko rokov staré dáta, takže je nepoužiteľná.

HERE WeGo sťahujte z obchodov App Store a Google Play.

Zdroj: HERE

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit