Pomocou hračky môžete na diaľku objímať svojich blízkych.

Produkt menom Parihug sme videli tento rok na výstave CES. Ide o plyšovú hračku, ktorú môžete spárovať so smartfónom a prenášať objatia do ďalšej plyšovej hračky, ktorú má so sebou váš blízky. Spárovaná hračka po objatí svojej „polovičky“ zavibruje.

Tento koncept je minimálne netradičný a niekto by možno povedal, že aj zbytočný, avšak o Parihug je záujem. Výrobca nedávno spustil kampaň na portáli Kickstarter a počas prvého týždňa získal žiadaných 30 tisíc dolárov. Kampaň doteraz vyzbierala takmer 40 tisíc, pokračovať bude ešte necelé 3 týždne.

Princíp fungovania hračky Parihug. A ak oboch spárovaných plyšákov objímajú ľudia naraz, cítia tlkot srdca toho druhého

V dvoch veľkostiach

Parihug je dostupný v dvoch verziách. Hračka v štandardnej veľkosti stojí 75 dolárov, za menšiu verziu zaplatíte 25 dolárov. Štandardnú veľkosť hračky môžete vidieť na titulnej fotografii k článku, jej výške je 50 cm. Menšia verzia má výšku 12,7 cm a neobsahuje žiadnu elektroniku, takže nebudete cítiť vibrácie. Na objatie vás však upozorní spárovaná aplikácia.

Výrobca v rámci Kickstarteru ponúka aj balíčky viacerých plyšákov sa výhodnejšiu cenu. Je to logické, jedna hračka vám nepostačí, pre získanie žiadanej funkcionality potrebujete minimálne dva kusy. Za kombináciu veľkej a malej verzie + poštovné a balné na Slovensko zaplatíte aktuálne v prepočte 100 eur.

Zdroj: Parihug, Kickstarter

Prečítajte si aj:

CES za oponou: Aká je táto výstava naozaj a čo sa do našej veľkej reportáže nezmestilo

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit