Príslušenstvo je flexibilnejšie v porovnaní s klasickým USB kľúčom.

V redakcii testujeme najnovšie príslušenstvo spoločnosti PhotoFast. Tá nás na výstave IFA príjemne prekvapila jej USB kľúčom, ktorému sme dali prívlastok najuniverzálnejší na svete. Dôvod je ten, že USB kľúč kombinuje klasický USB konektor s micro USB, USB-C a Lightning konektormi. Všetko v jednom produkte.

Novinka s názvom PhotoFast MemoriesCable Gen3 síce takúto univerzálnosť konektorov neponúka, ale z pohľadu používateľov iOS zariadení ide o užitočné príslušenstvo. Dôvod je ten, že obsahuje 2 funkcie – funguje ako nabíjací kábel na nabitie vášho iOS zariadenia a náhrada za USB kľúč, nakoľko v sebe obsahuje zabudované úložisko. To je dostupné vo veľkostiach 32, 64 a 128 GB. Vďaka tomu si môžete z telefónu do kábla a následne do počítača jednoducho kopírovať a zálohovať dáta.

Z hľadiska dizajnu oceňujeme malé rozmery a úchytku, vďaka ktorej môžete kábel jednoducho prenášať napr. na kľúčenke.

Kábel PhotoFast MemoriesCable sa predáva aj na Slovensku, nájdete ho napr. v ponuke obchodu iStores. Cena začína na úrovni 79 eur pre 32 GB verziu, 128 GB model je teraz v akcii za 129 eur. Ide však o predchádzajúcu verziu, GEN3 sa odlišuje najmä odolnejšou konštrukciou samotného kábla, ktorý je vystužený nylonom. Mierne sa zmenili aj rozmery, novinka má dĺžku 18 cm a hmotnosť 9,5 gramu. Funkcionalita príslušenstva sa však nemení.

Kábel je možné pripojiť k počítaču a používať ho ako USB kľúč. Keď zároveň pripojíte aj iOS zariadenie, to sa začne nabíjať. Pokiaľ chcete pristupovať k úložisku v kábli pomocou iOS zariadenia, príslušenstvo nemôže byť zároveň pripojené k PC. A nakoľko má PhotoFast MemoriesCable v sebe zabudované úložisko, nefunguje priame kopírovanie z iOS zariadenia do počítača. Dáta si však môžete uložiť do zabudovaného úložiska a následne ich skopírovať do PC.

Súčasťou príslušenstva je aplikácia PhotoFast ONE. Obsahuje viacero užitočných funkcií. Podrobnejšie sa jej budeme venovať v recenzii, ktorú pripravujeme do printového vydania nášho magazínu.

Prečítajte si aj:

IFA 2016: PhotoFast má najuniverzálnejší USB kľúč na svete. Poradí si so všetkými portami

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit