Project Tango dostal finálny názov. Tango.

Lenovo dnes na konferencii Tech World predstavilo prvý smartfón na svete, ktorý má v sebe zabudovanú technológiu Tango. Jej základom je špeciálna kamera. Dokáže vnímať svoje okolie v 3D, vďaka čomu môžete vytvárať trojrozmerné modely okolia alebo prepojiť virtuálne objekty s reálnym prostredím pomocou virtuálnej reality.

Využitie technológie Tango prezentuje dvojica priložených videí. S podobnou technológiou, ako je Tango, sme sa už v minulosti stretli. Nazýva sa Intel RealSense a sme zvedaví na priame porovnanie oboch riešení. Pre Tango bude k dispozícii minimálne 25 aplikácií, do konca roka ich má byť 100.

Ignorujúc špeciálnu kameru, ktorá pozostáva z celkovo 3 senzorov (klasický 16MP senzor, senzor hĺbky a senzor pohybu) a ponúka nevšedné využitie, má Phab 2 Pro vo výbave 6,4-palcový QHD IPS displej, procesor Snapdragon 652, 4 GB RAM a 64 GB úložisko. Nechýba technológia Dolby Atmos a až 4050 mAh batéria.

Telefón sa dostane na trh v septembri, americká cena je 499 dolárov. Na európsku cenu čakáme. Na trh rovnako prídu aj verzie Phab 2 a Phab 2 Plus. Tie budú lacnejšie, s trochu inou výbavou a procesormi MediaTek. Tango však tancovať nebudú, túto funkciu ponúkne iba verzia Pro.

lenovo_phab_2_pro_1_nowat

Prečítajte si aj:

Konferencia Lenovo Tech World minúta po minúte

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit