Extra funkcia, ktorá je naozaj využiteľná.

Monitory často obsahujú dodatočné funkcie, ako je zabudovaný reproduktor (diskutabilný prínos) alebo niekoľko USB portov (užitočnejšia funkcia). Tie je možné využiť na pripojenie USB zariadení k PC a v poslednom čase aj na čoraz častejšie nabíjanie telefónov. Predsa len, mnohí používatelia majú svoj smartfón na stole, hneď vedľa monitora.

Nakoľko sa v poslednej dobe čoraz častejšie objavujú telefóny s podporou bezdrôtového nabíjania, výrobcovia integrujú nabíjacie podložky do rôznych objektov. Skúšali sme ich v nábytku IKEA a najnovšie sme jednu našli zabudovanú aj v stolnom hernom počítači od ASUSu. To je fajn, ak máte skrinku od PC položenú na dobre dostupnom mieste.

Zabudovanie bezdrôtovej nabíjacej plochy do stojana monitora však hodnotíme ako lepší nápad. Ide totiž o objekt, ktorý máte neustále pred očami a je počas práce veľmi dobre dostupný – obvykle vzdialený na dĺžku ruky. Uvedomil si to aj Samsung, ktorý integroval nabíjačku so štandardom Qi (využívajú ju všetky, resp. väčšina aktuálne dostupných telefónov s bezdrôtovým nabíjaním) do 24 a 27-palcových monitorov S24E370DL a S27E370DS. Ide o prvé monitory na svete s takouto technológiou.

Monitory sú takisto vybavené hernou technológiou od AMD, ktorá minimalizuje blikanie obrazovky a 178-stupňovými pozorovacími uhlami. Cenu a dátum vydania nepoznáme, avšak predpokladáme, že tieto monitory uvidíme naživo na výstave IFA v Berlíne začiatkom septembra. Budeme vás informovať, zatiaľ si pozrite video.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit