Ostatným používateľom pošlete špeciálny odkaz.

Skype spustil novú funkciu, vďaka ktorej môžete používať službu aj bez nutnosti používateľského účtu. Nemusíte sa teda prihlasovať pomocou mena a heslo, stačí iba zvoliť možnosť Start a conversation / Zahájit konverzaci. Nová funkcia je zatiaľ dostupná iba cez webové rozhranie.

Používanie Skypu bez používateľského účtu je jednoduché. Služba vám po vytvorení konverzácie vygeneruje špeciálny odkaz, ktorý môžete poslať ostatným používateľom a pozvať ich tak do konverzácie. Následne si s nimi môžete písať, telefonovať, posielať súbory, zdieľať obrazovku alebo využívať video hovory. Skupinovej konverzácie sa môže zúčastniť až 300 ľudí.

Jediným obmedzením používania služby Skype bez prihlásenia je životnosť vytvorenej konverzácie. Tá sa automaticky po 24 hodinách zruší. Ak chcete využívať službu dlhodobo, je praktickejšie si vytvoriť vlastné konto. V opačnom prípade si na zriedkavé používanie služby vystačíte aj s webovým rozhraním bez prihlasovania sa. Ďalším obmedzením je, že nemôžete volať na pevné linky, avšak to je logické, keďže ide o prémiovú funkciu.

skype_web_rozhranie

Zdroj: Skype

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit