Google sprístupnil svoju (pôvodne) vývojársku platformu pre každého.

Project Tango od Googlu bol navrhnutý ako vývojárska platforma. Tablet poháňa procesor NVIDIA Tegra K1 a jeho výnimočnosť spočíva vo viacerých kamerách a pokročilých pohybových senzoroch, ktoré sa v zariadení nachádzajú. Tablet vďaka tomu dokáže v reálnom čase spoznávať svoje okolie, sledovať pohyb a takisto určovať aj vzdialenosť objektov. Vďaka tomu dokáže vytvoriť v reálnom čase aj 3D modely svojho okolia. Využitie tabletu prezentuje staršie video.

Zariadenie bolo pôvodne dostupné iba vývojárom. Tí si ho mohli zakúpiť na pozvánku, pričom cena prístroja bola 1024 dolárov. Google ju nedávno znížil na polovicu a v týchto dňoch sprístupnil tablet pre širokú verejnosť. Predáva ho prostredníctvom svojho obchodu Google Store, ktorý však na Slovensku nemá svoju pobočku. Ak máte o tablet záujem, budete si ho musieť nechať doviesť zo zahraničia. Z pohľadu bežného používateľa však nemá kúpa tabletu zmysel.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit