Aplikácia Aipoly Vision má uľahčiť život nevidiacim. Pomocou umelej inteligencie dokáže rozpoznať rozličné objekty i farby.

Aipoly vznikla s cieľom umožniť zrakovo hendikepovaným ľuďom pomocou smartfónu, aspoň čiastočne,  „vidieť“ svet okolo nás. Umelá inteligencia dokáže identifikovať rozličné objekty i farby a hlasovo ich opísať používateľovi. Navyše sa každým dňom dokáže zdokonalovať a učiť nové objekty. Pri jej použití stačí nasmerovať kameru vášho smartfónu na požadovaný predmet a bez potreby jeho odfotenia ho v okamihu aplikácia dokáže rozlíšiť. Pre jej chod nie je dokonca vyžadované ani internetové pripojenie. Jej vývojári v blízkej budúcnosti plánujú zakomponovať funkciu, vďaka ktorej Aipoly bude vedieť pochopiť a opísať aj kontext celej scenérie (napríklad pes sediaci v parku pod lampou, autobus odchádzajúci zo zastávky a pod.)

Aplikácia je aktuálne bezplatne dostupná pre zariadenia s iOS a podporuje 7 jazykových mutácií. Jej tvorcovia už pracujú aj na verzii pre zariadenia s Androidom. Ako presne funguje? Presvedčte sa sami vo videu nižšie.

Google Play

Značky: