Navštívili sme laboratórium inovácií v Austine.

Nadšencami crash testov nie sme iba my v redakcii. V laboratóriách spoločnosti Dell je tejto „disciplíne“ venované jedno celé oddelenie. A ako vám povedia jeho zamestnanci, majú tú najzábavnejšiu prácu v celej budove.

Aj keď, pri pohľade na základné fakty by tomu tak nemuselo byť. Každý notebook rady Rugged (ide o špeciálne vyhotovenie notebookov a tabletov, ktoré sú určené pre používanie v extrémnych podmienkach) je nutné pustiť na zem celkovo 78-krát. 26-krát z troch rôznych výšok. Od 1 metra po viac ako 2 metre. Číslo 26 je podľa Dellu magické, pretože práve toľkoto je rôznych nárazov – dopad notebooku na jednotlivé hrany, rohy, prednú a zadnú časť atď.

Testovanie korózie Dell notebookov

Testovanie korózie Dell notebookov. Výsledky testov ovplyvňujú ďalší vývoj a vylepšovanie zariadení

Ak by musel človek vykonávať túto činnosť, bolo by to náročné a asi aj monotónne. Aj kvôli tomu, že dopad zariadenia sníma vysokorýchlostná kamera a video sa následne analyzuje. Nie je to však to najhoršie. Každý Rugged notebook musí prejsť testom, ktorý pozostáva z otvárania a zatvárania veka. Vykoná sa celkovo 150 tisíc cyklov. Človek by to robil niekoľko mesiacov, stroj to stihne vykonať za 18 dní.

V laboratóriách Dellu testujú stroje aj odolnosť voči vode, prachu a korózii. V priloženom videu predstavujeme test odolnosti voči vode. Trvá 10 minút a ide o testovanie nižšieho štandardu. Rugged zariadenia majú odolnosť štandardu IP6 a pokročilé testovanie odolnosti voči vode je zábavné a pozostáva zo striekania hasičskou hadicou. Všetky spomenuté testy vám čoskoro predstavíme v podrobnejšom videu touchIT. Vývoju nových zariadení a ich testovaniu sa budeme takisto venovať v detailnejšom článku v našom magazíne. Zatiaľ si pozrite ochutnávku:

Testovanie odolnosti Rugged notebookov voči vode v laboratóriách spoločnosti Dell. Ďalšie crash testy vám vo videoforme predstavíme o pár dní

Značky:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit