Bezkontaktné platobné karty sa na Slovensku tešia veľkej obľube. Problém je v tom, že pohodlie pri platbe je tu vykúpené potenciálnym nebezpečenstvom načítania takýto kariet napr. aj mobilným telefónom s aplikáciou na načítanie platobných kariet.

Takýto aplikácií je veľa, na použitie stačí len Android smartfón s NFC. Takéto aplikácie načítajú napr. údaje o čísle karty, dobe platnosti, je jasné aká je to karta a ktorá platobná spoločnosť ju vydala. Nie je tu PIN ani CCV. Napriek tomu je tu nebezpečenstvo, lebo sa dá vyrobiť kópia karta a zrealizovať je možné niektoré operácie, ktoré nevyžadujú zadanie PINu. PIN ale aj CCV je možné tiež získať inými cestami, ktoré najčastejšie využívajú dôveru jej majiteľa.

Vo videu si ukážeme, ako sa dá proti tomu brániť bezpečnostnou PS kartou a táto sa dá pohodlne nosiť v peňaženke. Podľa našich skúseností ochráni dve platobné karty. Jej reliéf sa dá vybrať a cena začína na 19 Eur pri odbere jedného kusu. Dodávateľom je spoločnosť Patrol Slovakia.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.