ASUS vystavoval na veľtrhu CES viacero atraktívnych produktov.

Našu pozornosť si získali dve zariadenia, ktoré sú unikátne svojim konceptom. ASUS ZenScreen Go MB16AP je 15,6-palcový prenosný monitor s Full HD IPS displejom. Nejde o prvé zariadenie tohto typu, ASUS predstavil prvý ZenScreen na výstave IFA v roku 2016. Novinka s prívlastkom Go však obsahuje zabudovanú batériu s kapacitou 7800 mAh a vďaka tomu dokáže fungovať bez pripojenia do elektrickej siete minimálne 4 hodiny, podľa nastavenia intenzity jasu.

ZenScreen Go má hmotnosť 900 gramov vrátane batérie a hrúbku iba 8 mm. Pod displejom sa nachádzajú základné ovládacie prvky, prepojenie k monitoru zabezpečuje USB-C rozhranie. K ZenScreen Go vďaka tomu môžete pripojiť nielen počítače, ale aj Android zariadenia. V prípade počítačov je k dispozícii aj podpora pre zariadenia s USB 3.0 portom. Súčasťou balenia je aj ochranný obal, ktorý funguje ako stojan.

ASUS ZenScreen Go

ASUS NovaGo predstavuje novú generáciu mobilných počítačov, ktoré poháňa procesor Snapdragon 835. Jeho hlavnou výhodou je nízka spotreba energie, vďaka čomu NovaGo sľubuje výdrž až 22 hodín na jedno nabitie. Procesor tiež nie je potrebné chladiť pomocou ventilátora. Otázkou ostáva jeho výkon – notebook reagoval počas nášho niekoľkominútového skúšania svižne, avšak na podrobné zhodnotenie výkonu treba počkať až na recenziu. Výhodou je aj zabudovaný 4G modem s rýchlosťou prenosu dát až 1 Gbps.

NovaGo je konvertibilný notebook, ktorý umožňuje otočiť 13,3-palcový Full HD displej až o 360°. Zariadenie bude dostupné v konfiguráciách so 4 až 8 GB RAM a so 64 GB až 256 GB UFS 2.0 úložiskom. Základom je operačný systém Windows 10 S s možnosťou prechodu na Windows 10 Pro. Notebook váži 1,39 kg, hrúbku má 14,9 mm. Cenu a dostupnosť pre náš trh zatiaľ nepoznáme.

ASUS NovaGo

Prečítajte si aj:

Ultratenký herný notebook ASUS ROG Zephyrus je v predaji za 3049 Eur. Pozrite si detailné fotografie

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit