Pomer cena/výkon je to, čím nás tento Bluetooth reproduktor zaujal

Na prvý pohľad zaujme pogumovaná konštrukcia, ktorá je pomerne odolná. V prednej časti zariadenia je kovová sieťka, ktorá chráni dva meniče. Okrem toho sú pod touto sieťkou zakomponované aj RBG LED diódy, ktoré dotvárajú zvukový prejav. V zadnej časti sa nachádza krytý microUSB konektor a 3,5 mm audio vstup. Ovládací panel má svoje miesto na vrchu zariadenia. Nachádza sa tu celkom päť multifunkčných tlačidiel, ktorými sa prepínajú skladby, pozastavuje/spúšťa prehrávanie, reguluje hlasitosť, menia svetelné efekty a zariadenie sa zapína/vypína.

Zvukový prejav dvoch 2,8 W meničov je priemerný, ale na bežné prehrávanie hudby je plne dostačujúci. Chýbajú nám výšky, ktoré sa mierne strácajú, a taktiež basový prejav by mohol byť intenzívnejší. Najaktívnejšie sú stredy, čiže priemer. Niekto by však mohol byť aj s takýmto prejavom plne spokojný. Hodnotenie zvuku je čisto subjektívna záležitosť a každému vyhovuje iný prejav.

LED efekty sú zaujímavým doplnkom, ktorý dopĺňa zvukový prejav a nám sa páčia. Sú rozdelené do piatich režimov, pričom sa dajú aj úplne vypnúť. My sme si obľúbili režim číslo dva, ktorý je zvukovým ekvalizérom a pôsobí najhodnotnejšie. Zaujímavosťou v tejto cenovej kategórii je aj to, že reproduktor má integrovaný gyroskopický senzor, podľa čoho vie prispôsobiť zobrazenie LED efektov (vertikálne/horizontálne). Dodajme, že svetelné efekty sa ovládajú samostatným tlačidlom a každému sa takáto „kolotočárina“ páčiť nebude.

Integrovaná batéria má kapacitu 2000 mAh, čo postačuje na 5 hodín bezdrôtového prehrávania hudby, ale iba v režime bez svetelných efektov. Ak máte efekty zapnuté, výdrž batérie sa zníži na približne 3 až 4 hodiny. Nabíjanie zariadenia je cez microUSB konektor a príslušný kábel nájdete aj v balení. Dĺžka nabíjania pomocou klasickej nabíjačky (pre smartfón) je približne 1,5 hodiny. Ak nabíjate cez notebook alebo počítač, tento čas sa môže zdvojnásobiť. My sme nabíjali reproduktor aj výkonnou powerbankou a dĺžka nabíjania je obdobná ako pri klasickej sieťovej nabíjačke.

Zariadenie komunikuje prostredníctvom Bluetooth 4.2, a taktiež má v spodnej časti 3,5 mm audio vstup, čo umožňuje prehrávať hudbu cez kábel. Týmto spôsobom prehrávania ušetríte kúsok z kapacity batérie reproduktoru, ale aj smartfónu. Je dobré vedieť, že v bezdrôtovom a drôtovom prenose je podstatný rozdiel. Týka sa to hlavne hlasitosti reprodukcie, pričom po kábli je reprodukcia podstatne intenzívnejšia, ale pri max. hlasitosti skresľuje a chrapčí. Pri bezdrôtovom prenose je max. reprodukcia bez výrazného skreslenia. Maximálny dosah BT komunikácie je približne 10 metrov, záleží však od konkrétneho miesta.

Benefitom je integrovaný mikrofón, vďaka čomu je možné cez reproduktor uskutočňovať hovory. Mikrofón je dobrej kvality a pri uskutočňovaní hovorov sme nepostrehli žiadny problém. Páči sa nám aj automatický režim vypnutia reproduktoru po určitom čase nečinnosti, čo šetrí batériu.

V balení nájdete BT reproduktor, microUSB kábel, prepojovací kábel s 3,5 mm jack konektormi a manuál. Zariadenie sme zakúpili v obchodnom reťazci Lidl (toto nie je reklama), kde nás takéto gadgety občas zaujmú, nakoľko vyzerajú hodnotne a väčšinou majú aj zaujímavú cenovku. Inak to nie je ani v tomto prípade a cena BT reproduktora SilverCrest je 29,90 eura, čo z neho robí zariadenie s dobrým pomerom cena/výkon.

Hodnotenie TOUCHIT

  • + spracovanie a pogumovaná konštrukcia
  • + LED efekty s možnosťou vypnutia
  • + integrovaný mikrofón na uskutočňovanie hovorov
  • + slušná reprodukcia
  • + bezproblémové BT párovanie/pripojenie
  • + cena

 

  • – v reprodukcii chýbajú výšky a dunivejšie basy (subjektívne)
  • – max. hlasitosť pri káblovom pripojení výrazne skresľuje

Značky:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE