Na stretnutí európskych novinárov v rámci EISA v belgických Antwerpách sme mali možnosť prezrieť si nový telefón NOA N10. Prvý krát sme ho videli na MWC, vtedy však bol ešte pod sklom a bez možnosti dotknúť sa ho. Teraz sme si ho vyskúšali a konštatujeme, že toto bude telefón, ktorý môže rozprúdiť debaty. 

Myslíme si, že debatovať by celkom mohol Apple, lebo NOA N10 nám celkom očividne pripomínala iPhone X. Ako sme sa dozvedeli od predstaviteľov výrobcu (Hangar 18 so sídlom v Chorvátsku), niet sa čoho obávať, žiadne patenty pri vývoji NOA N10 porušené neboli.

Dobre, tak čo má teda NOA N10 pod kapotou? Predovšetkým je tu telo z kombinácie keramika a hliník, dokonale vybrúsené, s dvojicou fotoaparátov vzadu a vpredu so zobáčikom na displeji (dá sa vypnúť). Je tu operačný systém Android 8.1, telefón podporuje otvorenie pomocou rozpoznania tváre používateľa. Rovnako je tu aj snímač odtlačkov prstov.

Zvuk je vo formáte DTS, na tele telefónu však nenájdete 3,5 mm jack port. Na displej je ochranná vrstva, hmotnosť telefónu je 170 gramov a hrúbka je 7,9 mm.

Zlatým klincom telefónu NOA N10 je dvojica zadných fotoaparátov. Ide o 16 MPx SONY IMX 499 snímače. Natívne rozlíšenie fotografie je 4608 × 3456 bodov, softvérovo je možné zhotoviť fotografie s rozlíšením až 96 MPx. Vzadu je LED blesk, režimy práce sú jeden záber alebo séria rýchlych záberov. Video je v rozlíšení 1080p.

Predná kamera má rozlíšenie 16 Mpx. Procesor je 2,5 GHz, 8 jadrový Mediatek 6763, kapacita pamäti RAM je 4GB. Pre používateľa je k dispozícii verzia so 64 GB a 128 GB. Pamäťový priestor sa dá rozširovať pomocou microSD karty.  Uhlopriečka displeja je 6,18 palca, v spodnej časti je USB-C port.

Na Slovensku by sa mal dostať kúpiť tento telefón od júla na stránke dobremobily.sk, ale ako sme sa dozvedeli, pripravuje sa aj distribúcia cez mobilných operátorov. Rokovania sú zatiaľ s Deutsche Telekom a tiež O2.

Súčasťou telefónu je aj rozšírená záruka Premium Care – výrobca vám vymení aj kompletne zničený telefón vrátane prasknutého displeja a to raz za prvý rok používania. Inak platí štandardná 2-ročná záruka. Telefón budeme mať na Slovensku na recenziu exkluzívne ako prví a pripravíme podrobné predstavenie. Cena telefónu začína od 349 Eur.

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.