Televízory Samsung SUHD dosahujú vďaka novému spôsobu podsvietenia a technológii nano crystal color pestré farby a kontrast, ktorý je až 10 krát vyšší ako u ostatných súčasných technológií. Výsledkom je produkcia čistých farieb s vysokou svetelnou účinnosťou. Vďaka 10-bitovému panelu táto technológia sprostredkuje širokú paletu presných farieb a poskytuje 64-krát viac farieb ako bežné LED televízory.

Funkcia pre remastrovanie obsahu v Samsung SUHD TV transformuje ľubovoľvý obraz na rozlíšenie UHD a zároveň vylepšuje podanie farieb, aby bol plne využitý potenciál televízora. Navyše, automaticky analyzuje jas obrazu, aby sa predišlo dodatočnej spotrebe energie. Výsledný obraz ponúka oveľa bohatšie tiene, zatiaľ čo svetlé časti obrazu sú 2,5-krát jasnejšie ako na konvenčných výrobkoch. Okrem toho SUHD TV využívajú ekologicky šetrnú technológiu.

SUHDStvorené pre ľudí

Funkcie Smart TV sú navrhnuté tak, aby vyhovovali súčasnému životnému štýlu, ktorého trendom je okrem iného prepájanie televízora s rôznymi typmi mobilných zariadení a vzájomné zdieľanie obsahu. S využitím operačnému systému Tizen je na SUHD TV možné sledovať videá na TV obrazovke, alebo naopak TV relácie sledovať na telefóne. Funkcia Quick Connect rozpozná moderné smartfóny Galaxy S6 a Note 4 spárované prostredníctvom technológie Bluetooth Low Energy. Na sledovanie videí z telefónu tak stačí stlačiť jediné tlačidlo. Zároveň je možné na telefóne sledovať televízne programy bez dodatočnej aplikácie alebo zložitého nastavovania.
SUHD-5Zakrivená obrazovka = panoramatický obraz

Zakrivenie obrazovky SUHD TV je pri väčších uhlopriečkach 4,2 metra a je navrhnuté tak, aby sa divák do sledovanej scény doslova ponoril. Kvalitný obraz je možné sledovať z ľubovoľného uhla.

Televízor ako elegantný doplnok

Televízory SUHD radu JS9502 vyniknú v každom priestore vďaka nariasenej zadnej stene. Dizajn televízora tak pôsobí nielen z prednej, ale aj zo zadnej strany luxusným dojmom. Navyše tieto televízory disponujú skoseným rámom.

SUHD-3Obsah v špičkovej kvalite

Samsung pripravuje pre tieto televízory adekvátny SUHD obsah. V spolupráci s významným hollywoodskym štúdiom 20th Century Fox vzniká ponuka filmov, ktoré spĺňajú prémiové štandardy kvality SUHD. Napríklad Fox Innovation Lab pre Samsung remastruje niekoľko vybraných scén z filmu Pí a jeho život od režiséra Anga Lee, a to špeciálne pre SUHD televízor. Filmy nájdu záujemcovia na SUHD harddisku, ktorý sa objaví v predaji počas tohto roka.

 

SUHD-4Samsung stál aj pri zrode tzv. UHD aliancie – koalícia spoločností, ktoré sa spojili za účelom neustáleho zvyšovania úrovne video zábavy. Nové televízory budú spĺňať nové štandardy, ktoré podporia inováciu v oblasti video technológií vrátane 4K a vyšších rozlíšení, vysokej dynamickej škály (HDR), širšieho farebného gamutu a pohlcujúceho 3D audio.

SUHD-6

Ak vidíte takéto logo, viete, že ide o kvalitný Ultra HD televízor. V aliancii sú viacerí výrobcovia

V predaji sú nasledovné modely:

UE48JS8502TXXH – uhlopriečka 48 palcov – 2 179 €

UE55JS8502TXXH – uhlopriečka 55 palcov – 3 099 €

UE55JS9002TXXH – uhlopriečka 55 palcov – 3 639 €

UE65JS8502TXXH – uhlopriečka 65 palcov – 4 729 €

UE65JS9502TXXH – uhlopriečka 65 palcov – 6 549 €

UE78JS9502TXXH – uhlopriečka 78 palcov – 10 899 €

UE88JS9502TXXH – uhlopriečka 88 palcov – 19 999 €

SUHD-7

Hneď po zapnutí televízora môžete mať zobrazený váš plán činností

SUHD-8

Takto vyzerá nový typ SmartTV

SUHD-9

Nový typ diaľkového ovládanie využijete aj pri manipulácii na zobrazenej webovej stránke

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.