Telefón LG Q6 podľa výrobcu splňuje náročné vojenské štandardy. Mal by vydržať pády na zem, nebojí sa vody. Tak sme to chceli vyskúšať. Na miesto činu tak z redakcie TOUCHIT smerovali Ondrej a Michal.

Neuveríte, ale niečo ako vojenskú strelnicu nájdete aj v širšom centre Bratislavy. Konkrétne je to na Vajnorskej ulici , priestor sa volá Hero Factory. Tu sa dá dobre vyblázniť.

A práve tu sme sa rozhodli tento telefón detailne otestovať. Mediálnym partnerom tejto akcie bolo rádio Európa 2 a tento telefón bol použitý na realizáciu life stream priamo z tejto akcie. Do telefónu sme najprv strieľali z paintballovej pištole, pričom sme účinok zásahov porovnávali s telefónom LG K10. LG Q6 pritom vydržal 5 zásahov a nakoniec jeho displej po zásahu vystrelených nábojov praskol v strede. LH K10 vydržal dva zásahy a praskol na svojom okraji.

Neskôr sme tento telefón prešli tankom a po jeho prejdení ešte vysielal life stream asi 5 minút. Následne zhasol a už nedal zapnúť, čo sme aj očakávali – žiadny telefón nevydrží prechod tankom. Celkovo konštatujeme, že LG Q6 je mimoriadne odolný a kvalitne spracovaný telefón.

Upozornenie: Toto je test v uzavretom prostredí na to špeciálne vyhradenom. Neopakujte ho doma a ani sa nepokúšajte o jeho zopakovanie s vašim telefónom. Mohlo by dojsť k úrazu alebo poškodeniu telefónu.

Na článku spolupracoval Michal Reiter

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.