Podpredseda vlády pre investície a informatizáciu, Peter Pellegrini to rozbehol poriadne. Na Úradne vlády podpísali traja najväčší telekomunikační operátori – Orange, Telekom a O2 Slovakia spolu s  predstaviteľom Asociácia lokálnych poskytovateľov internetu (ALPI) dohodu o tom, že do roku 2020 bude každé miesto na Slovensku pokryté internetom. 

Operátori na to vynaložia „stovky miliónov eur“, odhaduje sa, že Peter Pellegrini im za to prisľúbil pozitívny prístup vlády pri predaji licencií na pripravované siete 5G, podobne ako pomoc na miestnej úrovni pri povolovaní stavieb pre nevyhnuté stavby pozemných staníc BTS. Detaily dohody nie sú známe, obyvatelia Slovenska by na tom mali získať. Hovorilo sa tiež špeciálne o pokrytí trás železníc, tiež diaľnic. Slovensko by tam malo byť do roku 2020 internetovým levom.

V každom prípade to bolo zaujímavá príležitosť vidieť troch zo štyroch telekomunikačných operátorov spolu s ALPI na jednom mieste s tým, že sú plne pripravení investovať do pokrytia miest, kde býva málo ľudí, resp. žiadni ľudia.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.