Na Slovensku sú rôzne deti. Niektoré patria so svojimi schopnosťami k štandardu, ale máme deti, ktoré vyžadujú špeciálnu starostlivosť. Takéto deti treba lepšie spoznať a pochopiť ich osobnosť, určiť im smerovanie a pomôcť špeciálnymi výchovno-vzdelávacími pomôckami.

O tieto deti sa starajú psychológovia, poradcovia a špeciálni pedagógov. Práve na elektronizáciu tohto postupu pre nich určený projekt KomposyT.

KomposyT-8KomposyT je založený na elektronickom sprístupnení diagnostických testov pre školopovinné deti. Takouto diagnostikou pritom už prešlo 13 000 detí . Systém poskytuje používateľom v poradenskom systéme digitálne služby 24 hodín denne a to s okamžitou spätnou väzbou.

KomposyT-9Špecialisti už nemusia používať testy na papieri a náročne či zdĺhavo ich vyhodnocovať. To výrazne zvyšuje efektivitu a uľahčuje proces poradenstva v školstve. KomposyT umožňuje tiež realizovať celoštátny zber dát, ich spracovanie a vytváranie nových noriem pre diagnostické nástroje v súlade s platnou legislatívou.

KomposyT pozostáva z verejne prístupnej časti, kde si napr. rodičia vyhľadajú kontakty na špecialistov vo svojej oblasti. Rovnako je určený aj pre žiakov pri realizácii testov.

KomposyT-6Druhá časť je prísne chránená a určená výhradne pre špecialistov, ktorí tu nájdu výsledky hodnotenia žiakov a tiež môžu používať rôzne diagnostické nástroje. KomposyT-5

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.