Na výstave IFA Berlin sme si pozreli výstavku značky Philips. Videli sme tu množstvo monitorov, ktoré budeme na stránke TOUCHIT postupne predstavovať. V prvej časti začíname monitormi rady E, ktoré firma ponúka za výhodnú cenu. Ich hlavným zlepšením voči minulosti je podstatné zvýšenie kvality farieb s využitím technológie UltraColor.

Séria E je úplne nová rada monitorov Philips. Ako prvý sme si pozreli model Philips 276E8QJ s IPS panelom a 27-palcovou uhlopriečkou a až QHD rozlíšením. Tri strany monitora sú prakticky bez rámčeka a monitor má efektný kovový podstavec.

philipsradae

Aby monitor dosiahol úplne novú kvalitu farieb, výrobca zmenil dodávateľa LED panelov a podsvietenia. Dosahuje tak lepšiu vernosť farieb, vyššiu saturáciu a tiež farebný gamut. Tento monitor je tak schopný dosiahnuť 95 % farebného spektra NTSC, čo je veľmi blízko farebnému spektru AdobeRGB.

ultracolor-lifestylemensi

Pritom je to monitor z najpredávanejšej rady s výbornou cenou – v závislosti na trhu je to okolo 299 Eur. Philips je tak pravdepodobne jedinou značkou, ktorá dosahuje vysokú farebnú vernosť v monitore za takúto cenu. Nová technológia tiež odstraňuje pre ľudské zdravie nebezpečné žiarenie modrého svetla, pričom zobrazenie modrého svetla tu nie je nijako narušené.

Model Philips 276E7QD je s podobnými vlastnosťami, avšak FullHD rozlíšením a jeho cena niekde medzi 239 až 249 Eur v závislosti na trhu. Philips tiež predstavil 32-palcový a 24-palcový monitor rady E.

236e7qsb6_qdsb6_nowat

V predstavení monitorov značky Philips pokračujeme zakrivenými monitormi a monitormi pre podnikovú sféru.

Prepojenie so smartfónmi

Pri spojení týchto monitorov so smartfónmi s podporou MHL môžu používatelia priamo na displeji monitora vidieť výstup z mobilu. Takto sa dajú pohodlne prehrávať videá a fotografie na modelovej rade E7 a E8.  Navyše, mobilné zariadenia sa dajú po spojení s monitorom aj nabíjať.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.