Robotický vysávač iRobot Roomba 966 sme si požičali zámerne ešte raz, lebo nás zaujímalo, ako je to s jeho prípadnou opravou. Každá technická vec sa totiž občas pokazí, to je úplne normálne. A preto servis musí byť zabezpečený a ako zákazník máte mať s tým čo najmenej starostí. My sme vysávač umelo znefunkčnili, vyplnili reklamačný formulár a čakali, kedy a ako sa dostane vysávač zase k nám. 

Ako to prebiehalo? Vyplnili sme reklamačný formulár na stránke www.irobot.sk, kde v časti Podpora nájdete aj možnosť objednať si servis.

Na rozdiel od iných robotických vysávačov to má iRobot zariadené tak, že nemusíte nosiť vysávač k predajcovi, ale servis sám vyšle na jeho náklady kuriéra, ktorý vysávač prinesie do servisného strediska v Žiline. Musíte mať ale doklad o nákupe, ktorý treba odfotiť alebo oskenovať a priložiť k reklamačnému formuláru pri jeho vypĺňaní. Okrem toho sem musíte zadať výrobné číslo vysávača. Kde ho hľadať nájdete priamo v reklamačnom formuláre.

Potom nastáva chvíľa, kedy sa musí fyzicky stretnúť kuriér a vysávač – je na vás či si zadáte adresu domácnosti alebo adresu do práce. Ale viete ako to s kuriérmi býva – nikdy neviete kedy príde, ale keď už príde, vždy sa ponáhľa a nechce na nič čakať. Tak to bolo aj v našom prípade, kuriér nám volal na zadané telefónne číslo, našťastie v redakcii je vždy niekto. Kuriér spoločnosti DHL tak vyzdvihol vysávač 21. septembra o 15:09 a zariadil prepravu do strediska v Žiline. Na druhý deň nám zavolal technik a pýtal sa na poruchu. Vysvetlili sme, že sme zámerne prelepili izolačnou páskou kontakty od batérie, lebo sme chceli otestovať ako tento zásah funguje. Servisný technik neprotestoval, pásku odstránil a zaslal späť na našu adresu. Vysávač nám priniesol kuriér až do redakcie a to 25. septembra 2017 o 13:21.

 

V akom stave k nám prišiel vysávač si môžete overiť na fotografiách. Bol totiž zabalený v ochranných fóliách, vyčistený a tiež mal plastovú ochranu kontaktov tak, ako to bolo vtedy, keď sme ho po prvý krát vybaľovali priamo z výroby. Samozrejme, fungoval a mohli sme s ním začať vysávať.

Konštatujeme, že servis v prípade značky iRobit funguje nadštandardne a rýchlo. Celý postup sme pritom zachytili aj na video.

Viac o vysávačoch iRobot Roomba

iRobot Roomba 980 je robotický vysávač novej generácie. Má pripojenie do cloudu a mobilnú aplikáciu (doplnené o VIDEO)

 

 

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.