Philips TV ponúkne zákazníkom v roku 2018 hneď 5 modelov OLED televízorov v uhlopriečkach 55″ a 65″

Spoločnosť TP Vision, výrobca televízorov Philips oznámila hneď niekoľko nových OLED modelov, ktoré budú počas prvej polovice roka 2018 dostupné vo veľkostiach obrazoviek 55″ a 65″. Prvý rok s technológiou OLED znamenal pre 55″ model 9002 Philips OLED TV hneď 21 ocenení v celej Európe a široko uznávané ocenenie „Best Buy OLED TV 2017-2018“ asociácie EISA, ktorej magazín TOUCHIT je integrálnou súčasťou.

Takto prebiehalo testovanie kvality televízorov počas tlačovej konferencie. Televízor v strede je Philips

Všetky modely budú kombinovať najnovšiu technológiu OLED s vlastnou technológiou obrazového procesora P5 Perfect Picture a trojstranný systém Ambilight.

PHILIPS televízory spoliehajú na európsky dizajn, kvalitu obrazu a Ambilight

V tomto roku si tak budú môcť zákazníci vybrať až z piatich OLED televízorov s Ambilight:

  • OLED 973 – tento televízor bol predstavený vlani na IFA 2017 a teraz debutuje na európskych trhoch
  • OLED 873 – veľký 65-palcový brat modelu 9002 dorazí na slovenský trh počas prvého štvrťroka
  • OLED 803 – s minimalistickým dizajnom bude predstavený v druhom štvrťroku
  • Všetky OLED televízory budú vybavené procesorom P5 Perfect Picture Engine
  • Všetky OLED televízory spĺňajú požiadavky UHD Premium s úrovňou HDR Perfect
  • Trojstranný systém Ambilight vhodne dopĺňa obraz s minimalistickými rámčekmi
  • Všetky TV majú operačný systém Android TV poháňaný štvorjadrovým procesorom
  • Model 973 ponúka európsky dizajn kombinujúci sklo, hliník a tiež tkaninu Kvadrat, ktorá zakrýva reproduktory

Najnovšie televízory PHILIPS

65″ OLED 973

Prvé predstavenie tohto modelu prebehlo na IFA 2017 a teraz televízor prichádza na európsky trh. 65″ OLED 973 je skutočnou vlajkovou loďou spoločnosti Philips pre rok 2018 a plne odráža zameranie spoločnosti na vynikajúci európsky dizajn a remeselné spracovanie. Kvalita dizajnu sa rozširuje na rafinované proporcie a krásne pôvodné materiály – to všetko bolo oficiálne uznané prestížnym ocenením Red Dot Award za rok 2017.

OLED televízor PHILIPS 973

Remeselné spracovanie je ďalej zdôraznené podstavcom a jeho tesným k OLED panelu a inovatívnym začlenením 60 W zvukového systému v rámci stojančeku. Televízor je vybavený šiestimi prednými elektroakustickými meničmi zabudovanými v hliníkovom podstavci s plátnom spoločnosti Kvadrat, ktoré prinášajú detaily a priezračnosť stredných a vysokých tónov, zatiaľ čo zadný reproduktor Triple Ring – s integrovaným basovým portom – zaisťuje výkon pre hlboké a výrazné basy.

Predstavenie nových modelov počas tlačovej konferencie

Zvukovú základňu možno položiť buď na stolnú dosku alebo zavesiť na stenu. V oboch prípadoch zostáva krycia tkanina dobre viditeľná a je zaistená vysoká kvalita zvuku.

Televízor OLED 973 65″ je vybavený operačným systémom Android TV a poskytuje prístup ku všetkým aplikáciám, službám a obsahu orientovaným na televízory v obchode Google Play a je zároveň doplnený o ponuku Philips pre Smart TV. Bezproblémovú obsluhu a rýchlu navigáciu zabezpečuje spracovanie výkonným štvorjadrovým procesorom a pokročilý diaľkový ovládač s klávesnicou QWERTY, swipe padom so vstavanou technológiou rozpoznávania reči.

65″ OLED 873

Nový 65″ televízor OLED 873 je väčším bratom TV 55POS9002 uvedeného v prvej polovici roku 2017 spoločnosťou Philips. Model 873 ponúka maximálny jas 900 nitov, široký farebný gamut OLED panelu a procesor na spracovanie obrazu P5, čím zvládne ľahko dosiahnuť štandardy pre certifikáciu UHD Premium a vlastný náročný štandard Philips HDR Perfect, pre obsah v HDR10 aj HLG.

Kvalita zvuku je rovnako pôsobivá vďaka zapojeniu patentovanej technológie Tripple Ring Philips a kompatibilite s DTS HD Premium Sound.

Zaujímavé proporcie a prvotriedne materiály boli využité u rámčeka z lešteného hliníka a centrálneho tenkého stojana, ktorý budí dojem akoby sa model 873 vznášal vo vzduchu. Tenký podstavec, extrémne kompaktné rozmery a tvar panela v super tenkom úzkom rámčeku sú charakteristickými znakmi filozofie dizajnu Philips pre vizuálnu ľahkosť. Model 873 je poháňaný systémom Android TV.

55″a 65″ OLED 803

K vyššie uvedeným OLED televízorom Philips sa v druhom štvrťroku 2018 pripojí aj nový rad Philips OLED 803, dostupný v uhlopriečkach 55″ a 65″. Vďaka jasu až 900 nitov a procesora na spracovanie obrazu P5 Perfect Engine dosiahla táto rada štandardov UHD Premium a Philips HDR Perfect. Systém Android TV má k dispozícii štvorjadrový procesor a 16 GB rozšíriteľnej operačnej pamäte. Rovnako ako ostatné modely bude tiež pripravený na použitie pomocníka Google Assistant s možnosťou plne hlasového ovládania televízora. Model 803 je v minimalistickom dizajne so super úzkym rámom v brúsenom kovovom vyhotovení doplnenom dvoma úzkymi kovovými nohami, ktoré sú umiestnené v pravom uhle k rovine obrazovky. Tenký rámik umožňuje takmer nepatrný prechod obrazu z obrazovky do žiary na stenu, ktorú zabezpečuje trojstranný Ambilight. O vysokú kvalitu zvuku sa stará Philips Triple Ring a kompatibilita DTS HD Premium Sound.

Vynikajúca úroveň čiernej, farba a pohyb

Všetky nové modely OLED kombinujú to najlepšie z technológie OLED s obrazovým procesorom P5 a funkciou Ambilight, vďaka ktorým získate dokonalý zážitok zo sledovania televízie. Nové televízory Philips OLED môžu tiež produkovať špičkový jas až 900 nitov, ktorý zaisťuje obrovský kontrastný pomer a umožňuje súčasne reprodukovať na obrazovke najjasnejšie a najtmavšie prvky obrazu. Produkcia čistej čiernej umožňuje OLED televízorov ponúkať presnejšiu farebnú paletu (99% DCI-P3). Televízory Philips OLED modelovej rady 2018 tiež ťažia z výrazne vylepšeného uhla pohľadu známeho z LCD televízorov s bočným podsvietením a poskytujú konzistentný jas, farbu a kontrast z ľubovoľného miesta, kde bude divák sedieť.


Televízory OLED sú tiež typicky viac ako stokrát rýchlejšie ako tradičné televízory so systémom LED a poskytujú super rýchle reakčné časy. Tie zaisťujú, že pohyb na obrazovke je vždy ostrý.

OLED a P5 v dokonalej harmónii

Obrazový procesor Philips P5 spája silu piatich procesorov v jednom. Vysoký výkon je potrebný na ľahkú manipuláciu s množstvom dát v obraze v Ultra HD rozlíšení. P5 analyzuje, rekonštruuje a individuálne rieši každú z piatich premenných, ktoré definujú kvalitu obrazu: vylepšenie obrazu, ostrosť, farbu, kontrast a pohyb. Veľa z obsahu, ktorý živí naše televízory, obsahuje vizuálne nedokonalosti, ako je šum a artefakty. Source Perfection v P5 ich opravuje, čím znižuje obrazový šum, bez toho aby došlo k otravnému rozmazávaniu, zatiaľ čo eliminuje šírku pásma tým, že rozširuje 8-bitové video až na 14-bitový obraz.

Veľa zdrojov obsahu má mnohokrát nižšie rozlíšenie, než je kvalita 4K, ktorú môžu dnešné obrazovky zobraziť. Perfect Sharpness Ultra Resolution Upscaling a Detail Enhancer v P5 premieňajú obsah na ostrejší Ultra HD na jemnejší obraz s výrazne väčšou hĺbkou a rozmery. Výnimočný kontrast panelu sa ďalej vylepšuje vďaka zaradenie systému Perfect Contrast System P5 pracujúceho na viac zónových úrovniach vnútri obrazu a v spolupráci s technológiou Philips Micro Dimming Perfect, ktorá rozširuje kontrastný rozsah s jasnejšími jasmi a hlbšími čiernymi farbami. Výsledkom je obraz s väčšou hĺbkou a zachovaním detailov, aby divák mal pocit, že je viac „vtiahnutý“ do deja na obrazovke.

Diaľkove ovládanie v televízoroch Philips

Farebná reprodukcia je tiež výnimočná vďaka prirodzenému širokouhlému farebnému rozsahu (gamutu) panelu OLED, ktorý je ďalej vylepšený systémom Philips P5 Perfect Color sa 17-bitovým farebným Boostrom a inteligentným spracovaním farieb na intenzívnejšie, živšie farby a prirodzenejšie tóny pleti.

Nový inteligentný systém na SmartTV – SAPHI

Ostrosť pohybu tiež nastavuje nové štandardy vďaka rýchlosti panelu OLED a výkonu spracovanie štyroch miliárd pixelov technológií Philips Perfect Natural Motion, ktorá zaisťuje, že aj najrýchlejšie sa pohybujúce snímky v Ultra HD sú reprodukované ako plynulý pohyb pri zachovaní ostrosti.

Ambilight – lepšie spojenie

Takto funguje na televízoroch Philips systém zadného podsvietenia Ambilight

Integrácia systému osvetlenia Ambilight dosahuje novú úroveň s televízormi Philips OLED vďaka ultratenkému rámčeku umožňujúcemu takmer bezproblémové spojenie s obrazom na obrazovke. Trojstranný systém Ambilight Spectra XL dokáže ešte vylepšiť výnimočné farebné súznenie televízora a obrovský kontrastný pomer pri vytváraní lepšieho zážitku zo sledovania TV, než tomu bolo predtým.

Viac o LED televízoroch PHILIPS

VIDEO TOUCHIT: Nové televízory Philips na rok 2018

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.