Smartfón Sony Xperia XA je zameraný predovšetkým na mladých ľudí a bude sa predávať na Slovensku za zaujímavú cenu. Veľkosť displeja je 5 palcov, hmotnosť telefónu je 137,5 gramov, hrúbka 7,9 mm. Telefón sa výborne drží v ruke. Ide prirodzene o 4G telefón. 

Je vyhotovený tak, že okraje displeja sú mierne zakrivené, displej je takmer od okraja po okraj telefónu. Výhodou je, že ide o značku Sony, čo znamená, že firma môže využiť svoje najlepšie skúsenosti z oblasti zachytávania obrazu a tiež z výbornej správy batérie.

Xperia XA White Low Light_nowat

Aj v tomto prípade tak môžete počítač s 2 dňovou výdržou na batériu a fotografovať môžete aj pri nízkej úrovni svetla. Zadná kamera má hybridné prediktívne zaostrovanie a rozlíšenie je 13 MPx, predná kamera má rozlíšenie 8 MPx.

Xperia XA Colour Range_nowat

Procesor je v tomto prípade MediaTek MT6755, sekunduje mu 2 GB RAM a 16 GB pamäťového priestoru. Na MWC sme ho videli v štyroch farbách – biela, ružová, zlatá a čierna. Aj v tomto prípade je vyhradené špeciálne tlačidlo na fotografovanie a zaostrovanie aj realizácia fotografií je mimoriadne rýchla.

Xperia XA White Design_nowat

Xperia XA podporuje microSD kartu do veľkosti 200 GB, je tu rýchle nabíjanie (10 minút nabíjania vydržia poháňať telefón ďalších 5,5 hodiny). Batéria má kapacitu 2300 mAh.

TIP: Pozrite si aj rozhovor s predstaviteľom firmy Sony priamo na MWC

VIDEO a rozhovor touchIT: Sony má jasné plány ako ďalej so smartfónmi Sony Xperia. Ceny radu Xperia X však zatiaľ neprezradí

Budúcou vlajkovou loďou je však smartfón Sony Xperia X Performance, ktorý má na palube procesor Qualcomm Snapdragon 820. Jeho predstavenie si tiež môžete pozrieť v našom videu.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.