Na výstave ISE v Amsterdame sme si zašli do výstavného stánku firmy Sharp. A neoľutovali sme, centrom diania bol obrovský 8K monitor spojený aj s 8K kamerou. Radosť pozerať.

Hlavnú časť expozície však tvorili interaktívne displeje s uhlopriečkami 60, 70 a 80 palcov, ktoré firma ponúka ako efektívnejšou náhradu projektorov napr. pre firmy do zasadačiek. Tieto zariadenia umožňujú lepšie využiť pracovný čas, dá sa pri nich lepšie diskutovať a prinášať nové nápady. Pritom sa predávajú za veľmi zaujímavé ceny.

Výhodou značky Sharp je to, že vyrába aj multifunkčné zariadenia a tieto sa dajú dobre pripojiť k interaktívnym displejom a vytlačiť si na nej nápady, na ktoré sa príde počas diskusie pred týmto panelom. Interaktívny displej pritom môže pracovať aj bez počítača.

Takto potom vyzerá záznam zo stretnutia, pričom sa dá naň písať rukou či špeciálnym perom.

Ďalšou oblasťou , kde pôsobí Sharp je Digital Signage, teda riešenie monitorov, ktoré sa používajú namiesto papierových billboardov v obchodoch na propagáciu tovaru.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.