Spoločnosť Sony uviedla na slovenský trh jej najnovší telefón. Je to Sony Xperia X, ktorá predstavuje úplne nový rad smartfónov od tejto japonskej firmy.

Vylepšenie Sony Xperia X v porovnaní s radou Xperia Z by malo byť predovšetkým v oblasti fotoaparátu, dizajnu a výdrže na batériu. Fotoaparát je tak rýchly, že skôr odfotí, ako zaznie zvuk fotoaparátu a prediktívne zaostrovanie . teda predpokladá, kam sa bude pohybujúci sa objekt pohybovať.

sony-xperia-xa-ultra2_nowat

Dizajn je ešte krajší ako to bolo v prípade radu Xperia Z. Predná strana je mierne zaoblená, telefón je k dispozícii vo viacerých efektných farbách. Niektoré z týchto netradičných farieb sa dostanú aj do siete operátora Slovak Telekom.

SonyXperiaXPerformance-1

Batéria má vydržať na 2 dni reálnej prevádzky a k dispozícii je aj premyslená nabíjačka, ktorá dokáže meniť veľkosť výstupného prúdu podľa pripojenej záťaži.

Koncová cena telefónu je 619 Eur s DPH, lacnejší model Xperia XA by mal byť o 300 Eur lacnejší. Najdrahší model, Xperia X Performance príde na náš trh o niečo neskôr.

Tip: Viac o telefónoch Sony Xperia X

Sony predstavilo nový rad telefónov Xperia X aj na Slovensku. Najlepšie vyzerá paradoxne najmenej vybavený model (doplnené o video)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.