Redakcia magazínu TOUCHIT bude pokrývať najväčšiu výstavu spotrebnej elektroniky na svete priamo z jej dejiska v Las Vegas. Čo môžete od nás očakávať?

Náš program začína už 3. januára tlačovou konferenciou spoločnosti Acer, nasledujú kľúčové prednášky riaditeľov firmy Honor a Qualcomm. Najočakávanejšou udalosťou 3. januára je však akcia pod názvom CES Unveiled, čo je v podstate výstava start-upov z celého sveta. Produkty, aké uvidíte v najväčšej „tančiarni“ hotela Mandalay Bay, zaručene neuvidíte nikde inde na svete takto pokope.

Obsahovo najdôležitejší program nás však čaká 4. januára 2017, čo je deň tlačoviek od 8 do 18 hodiny, väčšina akcií sa pritom uskutočňuje v hoteli Mandalay Bay. Na pláne máme spoločnosti v tomto chronologickom poradí – LG, Bosch, Panasonic, Toyota, Samsung, Hyundai a Intel. Následne podnikneme rýchly presun na výstavisko LVCC (Las Vegas Convention Center), kde sa uskutoční tlačovka spoločnosti Sony.

A z nej opäť rýchly presun do hotela Venetian/Palazo, kde sa uskutoční kľúčová prednáška riaditeľa firmy NVIDIA. Pokiaľ vydržíme, tešíme sa ešte na výstavu ďalších start-upov v organizácii spoločnosti Pepcom. Počas tohto dňa plánujeme ešte návštevu firmy ASUS v hoteli Caesars Palace a exkluzívny rozhovor so zástupcom spoločnosti  Samsung v hoteli Whynn.

Tradične je najväčší záujem novinárov o tlačovú konferenciu spoločnosti Samsung, ktorá sa koná o 14 hodine miestneho času. Niektorí novinári čakajú na otvorenie dverí od 8 hodiny.

5. január bude opäť pestrý deň, je to už deň, kedy sa výstavisko otvorí celej verejnosti.  Celú výstavu otvorí kľúčová prednáška Garyho Shapira, ktorý je riaditeľom spoločnosti CTA, organizátora výstavy CES. Práve s ním sme mali aj krátke interview počas dňa výstavy CES v Prahe.

Nasleduje tlačovka len pre pozvaných novinárov od firmy Xiaomi, pozvánku sem sme nakoniec získali. Máme naplánovaný rozhovor s prezidentom spoločnosti Coolpad, zúčastníme sa na prezentácii noviniek od NVIDIA a poobede bude kľúčová prednáška riaditeľa firmy Huawei. Pozrieť sa pôjdeme aj mimoriadne rastúcu českú firmy Aqoustique Quality. Väčšina týchto akcií sa koná v hoteli Venetian/Palazo. Celkom večer sa ešte zúčastníme ďalšej výstavy startupov po názvom Showstoppers v hotel Whynn.

Deň 6. január je síce na Slovensku štátnym sviatkom ale my ho v USA prežijeme v plnom nasadení. Chceme si pozrieť výstavu, určite sa pozrieme na prezentáciu automobilky BMW, čo bolo pred rokom zlatým klincom celej výstavy. Nevynecháme ani prezentáciu spoločnosti Lenovo v hoteli Venetian. Budeme na prezentácii noviniek BO Play a prezrieme si všetky výstavné haly, pokiaľ to len bude možné.

V soboru 7. januára odchádzame do Los Angeles a odtiaľ odletíme do Európy. Za redakciu magazínu TOUCHIT sa výstavy zúčastní Roman Kadlec a Ondrej Macko. Roman cestuje cez Londýn linkou British Airways, Ondrej cez Dusseldorf s Air Berlin. Cestu z Los Angeles do Las Vegas podnikneme spoločne autom. Na spracovanie informácií v domácom prostredí spoliehame na celú redakciu TOUCHIT pod vedením Michala Reitera.

Veríme, že sa vám bude naše pokrytie výstavy CES páčiť.

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.