Spoločnosť Synology usporiadala v Prahe svoju konferenciu, na ktorej predstavila najnovšie produkty a služby. My sme na konferencii boli osobne a prinášame vám aj video reportáž, ktorá obsahuje zaujímavé novinky.

Medzi takéto novinky patrí Synology Mesh Router, ktorá eliminuje mŕtve miesta v domácnosti a zaistí vám bezproblémové pokrytie aj v tých najkomplikovanejších a rozľahlejších priestoroch

Jeho výhodou je to, že sa dokáže sám vyliečiť a pokrytie miestnosti si zorganizuje tiež sám

Synology tiež predstavila podnikové riešenia na komunikáciu medzi používateľmi, C2 Backup a C2 Disaster Recovery. Používateľov zaujímala hlavne služba VPN PLUS s absolútnou kontrolou na bezpečnosťou siete.

Hlavné predstavenie však patrilo novým NAS serverom

Z noviniek vyšiel ako NAS s najlepšou hodnotou model DS418 so 4-jadrovým procesorom a 2 GB pamäťou. Tento model má v porovnaní s predchodcom napr. o 88 % vyšší výkon. To sa oplatí napr, pri transkódovaní 4K videa na nižšie rozlíšenie ak chcete sledovať film napr. na mobilnom zariadení a nechcete si vybiť batériu spracovaním 4K videa na mobile.

Ako stredisko na nové multimédiá bol predstavený NAS DS218+ s 2.jadrovým procesorom a 6 GB pamäťou.

4-šachtový NAS s najlepším výkonom je DS918+. Má totiž 4-jadrový procesor a vybaviť si ho môžete až 8 GB RAM

Synology predstavilo tiež prvý 6-šachtový NAS DS3018xs.

Softvérovou novinkou je aj systém MOMENTS na zobrazenie fotografií uložených na NAS. TIe je možné triediť podľa časovej osi, podľa zobrazených ľudí, objektov alebo miest, kde boli fotky realizované.

Synology tiež rozoberalo tému základných úložísk, virtualizácie a vysokej dostupnosti dát.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.