Synology Inc. uviedlo NAS server DS216play, ktorý je optimalizovaný na spracovávanie každodenných úloh. Tento model dokáže DS216play dokáže transkódovať 4K video v reálnom čase.

Cieľom Synology je ponúkať užitočné úložné riešenia pre domácnosť aj podniky a to s pridanou hodnotou. DS216play sa vďaka možnostiam 4K transkódovania stáva veľmi užitočným NAS zariadením pre domácich používateľov,” povedal Jonathan Wang, produktový manažér spoločnosti Synology Inc.

Synology_DS216play_right-45_nowatDS216play – NAS server ponúkajúci 4K UHD transkódovanie pre domáceho používateľa

DS216play prichádza s možnosťou transkódovania 1080p videa (H.264) a 4K videa (H.265) v reálnom čase, vďaka čomu môžete streamovať video obsah v 4K rozlíšení na digitálnu TV, mediálne prehrávače, mobilné zariadenia či počítače pripojené do siete a to bez nutnosti využívať akýkoľvek prehrávač tretích strán.

Vyzbrojený dvojjadrovým 1,5 GHz procesorom a 1 GB pamäte RAM ponúka DS216play priemernú rýchlosť prenosu dát na úrovni 107 MB/s pri čítaní a 91 MB/s pri zápise pri konfigurácii RAID 1 v prostredí Windows®. Použitá čipová súprava zároveň ponúka ešte lepšiu používateľskú skúsenosť pri prehrávaní médií či prezeraní náhľadov. DS216play bol vytvorený tak efektívne, že spotrebúva iba 15 W pri aktívnom práci pevných diskov a 6,8 W pri hibernácii diskov.

SynologyDS216play2DS216play beží na operačnom systéme DiskStation Manager (DSM) 5.2, ktorý ponúka bohaté množstvo funkcií na zlepšenie produktivity a zjednodušenie každodenného života a to všetko v rámci používateľské rozhrania, ktoré je optimalizované na multitasking.

Dostupnosť

Synology DS216play sa už dá kúpiť na Slovensku za cenu 215 Eur bez DPH.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.