Spoločnosť Coolpad zorganizovala nedávno tlačovú konferenciu, na ktorej ukázala modely, s ktorými príde na slovenský trh počas roka 2016.

Ako nám povedal zástupca Coolpad minulý rok bol pre túto firmu veľmi úspešný. Táto značka sa umiestnila medzi 10 celosvetovo najpredávanejšími telefónmi na 9. mieste, pričom predali takmer 46 miliónov kusov telefónov.

CoolpadBATl-02

Zaujímali nás, prirodzene, predovšetkým nové modely smartfónov s touto značkou.

CoolpadBATl-07

Coolpad už predáva LTE model s názvom Porto S. Jeho zaujímavosťou je to, že hoci ide o vstupný model, má unibody konštrukciu s hrúbkou len 7,6 mm. Jeho cena je 109 Eur.

Na slovenský trh práve prichádza model nazvaný Coolpad Torino S.

CoolpadBATl-09

Je to dizajnový telefón, má 4,7-palcový HD displej. Vyznačuje sa zakriveným dizajnom z prednej aj zadnej strany. Na zadnej strane je umelá hmota, ktorá na dotyk pôsobí ako detská pokožka a je veľmi príjemná na dotyk. Torino S sa bude predávať za 169 Eur. Vo výbave je aj snímač odtlačkov prstov druhej generácie. Tento je schopný snímať odtlačok z rôznych uhlov, preto sníma prst z každej strany.

CoolpadBATl-10

Pritom si môžete naprogramovať 5 rôznych úloh na 5 rôznych prstov ako je napr. odblokovanie telefónu, prijatie hovoru, volanie vašej manželky alebo manžela či realizáciu selfie.

Ďalší produkt z ponuky Coolpad, model Torino príde na trh niekedy v lete.

CoolpadBATl-13

Veľké Torino má uhlopriečku displeja 5,5 palca a veľmi pekný dizajn. Predná hrana je tak zakrivená a zadná z lesklej leštenej umelej hmoty, veľmi príjemná na dotyk. Hneď si všimnete aj pozlátený ochranný rámček. Opäť tu máme aj snímač odtlačku prsta s podporou 360°. Tento telefón je navyše oveľa výkonnejší ako Torino S. Vo výbave je totiž 8-jadrový procesor Snapdragon a 3 GB RAM.

Vo výbave je aj funkcia DualSpace.

CoolpadBATl-15

Táto aplikácia vytvorí vo vašom telefóne ďalší paralelný telefón, ktorý je úplne izolovaný od prvého telefónu. Funkciu DualSpace tak môžete použiť dvoma spôsobmi: prvý scenár je taký, že sem umiestnite údaje, ktoré nesmú uniknúť za žiadnych okolností. Príkladom sú práve firemné dáta, ak je to podnikový telefón. Druhý scenár je v tom, že až doteraz ste mohli mať na jednom telefóne len jeden účet na niektoré služby. Teraz môžete mať na jednom telefóne dva WhatsApp účty, jeden na verejnom telefóne a druhý na virtuálnom. A nie je to len o WhatsApp účte, takto môžete použiť napr. dva účty pre Twitter, Facebook a pod. Hlavný a virtuálny telefón sú pritom úplne oddelené, ak je teda jeden telefón napadnutý vírusom, na druhom sa to nijako neprejaví.

Ďalším produktom je Coolpad Max a predstavuje v tejto chvíli celosvetovú vlajkovú loď pre Coolpad.

CoolpadBATl-38

Ten je na 90 % je vytvorený z hliníka. Celý rámček je čisto z hliníka, vidíte len malé pruhy pre prestup signálu do antény na hornej a spodnej strane v zadnej časti telefónu. Na prednej strane máme veľký HD displej, ktorý je chránený sklom Gorilla Glass 4. Vo vnútri je pamäť 64 GB, ktorá sa dá ešte rozšíriť pomocou microSD karty a navyše je tu aj 4 GB RAM. Procesorom je 8-jadrový Snapdragon a s takouto veľkou pamäťou môžete zaviesť toľko aplikácií, koľko sa vám páči a nespôsobí to žiadne mrznutie telefónu. Samozrejme, aj tu je funkcia DualSpace.

CoolpadBATl-36

Kamera zachytáva ultraostré fotografie. Navyše tu máme dvojtónový LED blesk, a preto môžete dosiahnuť viac prirodzené fotografie. Podobne ako v predchádzajúcich zariadeniach, aj tu je snímač odtlačkov prstov s podporou 360° a tiež je programovateľný.

CoolpadBATl-19

Jednou z unikátnych funkcií, ktoré sú implementované do Coolpad telefónov je používateľské prostredie CoolUI. Toto rozhranie potom do operačného systému Android 6.0 prináša ďalšie funkcie. Jednou z funkcií je nahrávanie telefónneho hovoru. Máme tak aplikáciu, ktorú môžete nastaviť podľa toho, či chcete nahrávať všetky hovory alebo len vybrané. Môžete si vybrať len jeden kontakt, ktorého telefónne hovory sa budú automaticky nahrávať, alebo to môžu byť dva či tri takéto kontakty, alebo úplne všetky hovory. Nahrávanie tiež môžete spustiť aj v strede aktuálneho hovoru len stlačením jedného tlačidla v dialógovom okne.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.