Na stretnutí v Prahe v showroome spoločnosti LG sme hovorili o tom, aké technológie v súčasnosti používa spoločnosť LG pri výrobe svojich televízorov. Z tohto stretnutia sme nakrútili video so špecialistom firmy LG, Lukášom Paroulekom, kde hovoríme o vlastnostiach týchto typov televízorov. 

Pri výbere televízorov je pritom dôležité sledovať typ panelu, pričom LG dnes pre rodinu odporúča skôr IPS panel. V našom videu potom hovoríme aj o tom, ako sa priamo v predajni presvedčiť, o aký typ panela pri vybranom televízore ide.

Prinášame aj výhody tzv. nano cell panelu a odpovedáme na otázku, či sa oplatí 4K rozlíšenie v televízore, aj keď bežné vysielanie na Slovensku je najčastejšie v HD rozlíšení. Zaujímalo nás  aj to, či sa oplatia zakrivené displeje v televízoroch, aké sú výhody OLED televízorov a čo je to HDR vrátane podpory nového štandardu od Technicolor.

Dvaja hlavní prezentujúci: Lukáš Paroulek a Marek Soják

K výhodám LG televízorov patrí aj najnovší operačný systém webOS, ďalej certifikácia farebnej vernosti. Výborný je aj zvuk s podporou Dolby ATMOS a tzv. magické diaľkové ovládanie.

Záber z prezentácie, kde Lukáš Paroulek vysvetľuje princíp fungovania LG televízorov

Viac o technológii v LG televízoroch:

Téma na želanie: QLED nie je OLED

 

 

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.