Tieto hodinky sme si vyskúšali ešte na výstave IFA v Berlíne a aktuálne sa dostali do našej redakcie. Veľmi sme sa na ne tešili a uvádzame prvé dojmy, ktoré máme po ich prvom skúšaní. Na slovenský trh sa dostanú podľa nášho odhadu 2. decembra a ich cena je 399 Eur. Cena je rovnaká pre Classic verziu aj pre verziu Frontier. Na testovanie sme mali verziu frontier. Ak premýšľate o peknom vianočnom darčeku, toto je niečo pre vás alebo vašich blízkych. 

Vyzerá to tak, že Samsung vylepšil hlavný nedostatok, ktorý sme pociťovali pri testovaní inteligentných hodiniek Gear S2 – výdrž batérie je niekoľko dní. Samsung uvádza 4 dni. Podľa prvých skúšok to môžeme pri našom používaní odhadnúť tak na tri dni a kúsok, čo veľmi vítame. Presný údaj zverejníme budúci týždeň, keď budeme presne vedieť, ako sú na tom.

Po druhé, Gear S3 frontier vyzerajú ako ozajstné hodinky. Naozaj sa dá s nimi pochváliť v spoločnosti, sú veľmi pekné. Rotačná luneta je prepracovaná a vyzerá to tak, že sa bude dať lepšie použiť pri ovládaní. V prípade Gear S2 sme ju až tak nepoužívali, teraz to vyzerá nádejnejšie.

Na hodinkách Gear S3 môžete napísať aj SMS, klávesnicu vidíte zobrazenú na obrázkov, hodinky podporujú aj písanie znakov na displej hodiniek.

Gear S3 majú Bluetooth, ale aj Wi-Fi pripojenie, čo je super. Bežná forma pripojenia (Samsung Galaxy) telefónu a hodiniek Gear S3 je Bluetooth. Ak sa dostanete mimo dosahu Bluetooth a máte hodinky pripojené na internet, ostávajú stále pripojené na diaľku. Výborná vec – môžete tak napr. nechať hľadať stratené hodinky, aj keď neviete presne, kde sú a na Bluetooth pripojení ich nemáte. Niektoré funkcie sa pri pripojení na diaľku nedajú realizovať, ale viaceré áno.

Na nabíjanie hodiniek treba špeciálnu kolísku. Je to iná kolíska, ako to bolo v prípade verzie Gear S2, ale má podobný tvar. Bez kolísky nemáte ako hodinky nabiť, takže pozor na ňu. Samotné spojenie kolísky a hodiniek je bezdrôtové, hodinky takto fungujú napr. ako budík.

Jedno z hlavných zameraní hodiniek je sledovanie vášho životného štýlu. Koľko krokov ste urobili, koľko ste prekonali poschodí, koľko sedíte a pod. Po hodine bez pohybu vás hodinky počas dňa vyzvú, aby ste sa radšej poprechádzali. Ak tak urobíte, pochvália vás.

Novinkou je integrovaný GPS snímač, barometer a výškomer. Znamená to, že pri behaní nemusíte mať nutne so sebou mobil na to, aby ste mohli neskôr sledovať kadiaľ ste behali a aké prevýšenie ste absolvovali. Prehrávať si môžete aj pesničky cez Bluetooth slúchadlá, vo vnútri hodiniek je na to pamäťový priestor. Tiež si môžete merať čas.

Na zadnej strane hodiniek je snímač tepu srdca, porovnali sme si ho s údajom z profi tlakomera a sedelo to s odchýlkou do 10 %. Hlavne na sledovanie trendu je to celkom dobrá pomôcka.

gears3-13

Samotné vyhotovenie hodiniek Gear S3 frontier považujeme za veľmi prepracované vrátane remienku, ktorý sa dá používateľsky vymeniť. Z hodiniek môžete aj priamo telefonovať, sú vybavené mikrofónom a reproduktorom.

Napriek počasiu sme skúšali prvé behy s týmito hodinkami. Dajú sa ovládať aj spotenými alebo zmoknutými rukami. Rovnako dodaný remienok dobre drží hodinky na ruke a nešmýkajú sa.

V testovaní pokračujeme, podelíme sa s vami o prvé skúsenosti.

Pozrite si aj naše predstavovacie video:

Viac o hodinkách Gear S3

IFA 2016: Samsung predstavil Gear S3 (doplnené)

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.