Microsoft sa zameral na kreatívne používanie operačného systému.

Microsoft dnes v New Yorku oznámil dátum a názov ďalšej veľkej aktualizácie pre operačný systém Windows 10. Ten dnes používa viac ako 400 miliónov používateľov.

Windows 10 Creators Update príde na trh začiatkom budúceho roka. Bude zadarmo a prinesie množstvo noviniek a vylepšení. Hlavne však ponúkne 3 veľké novinky, ktoré sú zamerané na tvorbu obsahu.

Skicár v 3D

Microsoft sa v prvom rade snaží zjednodušiť tvorbu 3D obsahu. Kvôli tomu účelu kompletne prerobil obľúbenú aplikáciu Skicár. Súčasťou aktualizácie Creators Update tak bude nová aplikácia Skicár 3D a ako už názov napovedá, budete môcť pracovať aj s trojrozmernými objektami.

Integrácia 3D obsahu je pre Microsoft dôležitá. Snahou je zjednodušiť 3D tvorbu na úroveň bežného fotenia alebo nahrávania videa. Microsoft pre tento účel buduje vlastnú komunitu, v rámci ktorej budú používatelia zdieľať svoje 3D objekty. Tie bude možné jednoducho vytlačiť pomocou pripojenej 3D tlačiarne.

Výsledky svojej práce môžete takisto zdieľať na Facebooku a podporu 3D postupne dostanú všetky kancelárske aplikácie. Medzi prvými bude PowerPoint.

Integrácia služby Beam a nový panel obľúbených kontaktov

Ďalšími dvoma nosnými piliermi veľkej aktualizácie bude integrácia služby Beam do systému Windows 10 a nový panel s obľúbenými ľuďmi.

Služba Beam umožňuje interaktívne streamovať hranie až v rozlíšení 4K. Microsoft ju v auguste kúpil a teraz ju integruje do svojho systému. Pôjde o jeho systémovú súčasť.

microsoft_october_2016_20_nowat

Novou funkciou bude možnosť tvorby vlastných turnajov v hrách

Novou súčasťou systému Windows 10 bude aj interaktívny prvok so zoznamom obľúbených kontaktov, ktorý je umiestnený priamo na spodnú lištu a takisto je integrovaný do funkcie zdieľania.

Vďaka nemu môžete čokoľvek zdieľať s vašimi obľúbenými používateľmi (či už ide o rodinu, kolegov alebo kamarátov) jednoduchšie, ako tomu bolo doteraz možné.

microsoft_october_2016_23_nowat

Aktualizácia Windows 10 Creators Update bude dostupná začiatkom budúceho roka. Členovia programu Windows Insider získajú náhľad tejto aktualizácie už v nasledujúcich dňoch.

Prečítajte si aj:

Minúta po minúte: Microsoft predstavil aktualizáciu pre Windows 10 a nové Surface zariadenia

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit