Kampaň Železničnej spoločnosti Slovensko (ZSSK) s názvom „Zlepšujeme sa. Neveríte? Otestujte!“, ktorá nabádala ľudí, aby otestovali služby reštauračných a detských vozňov či autovlaku, sa dostala do svojej druhej fázy.

Národný dopravca komunikuje zjavné výhody cestovania na koľajniciach a otvorene ľudí vyzýva k tomu, aby vymenili auto za vlak. Jednými z komunikátorov kampane boli aj foodbloger Dragan, autobloger Martinzmartina a detská speváčka Fíha Tralala. Najnovšie si marketing ZSSK pre svoju kampaň zvolil členov zoskupenia S hudbou vesmírnou, ktorí porovnali jazdu autom a vlakom v dopravnej špičke na trase Bratislava – Trnava.

„Dominiku, Mareka a Sorizza považujem za reprezentantov veľkej časti našej primárnej cieľovej skupiny. Sú mladí a prístupní novým veciam. Im podobní ľudia, ak majú cestovať vlakom, potrebujú hneď niekoľko dobrých argumentov prečo by sa mali zrieknuť pohodlia vlastného auta. Som presvedčený, že ich máme,“ hovorí Filip Hlubocký, predseda predstavenstva a generálny riaditeľ ZSSK.

„Ak cestujete vlakom, ste pánom svojho času. Nemusíte dávať pozor na cestu ani na auto stojace v zápche pred vami. Môžete esemeskovať či hrať sa s telefónom a nemusíte sa pritom obávať o vašu bezpečnosť. Ak sa ozve ranná káva, nemusíte zastavovať – odskočíte si priamo vo vlaku. Alebo môžete s rannou kávou počkať a cestou si ešte chvíľu zdriemnuť. Tým sa zoznam výhod stále nekončí. Čas strávený vo vlaku môžete venovať práci alebo zábave – či už sa cez bezplatnú Wi-Fi pripojíte na internet vo vlaku, alebo si vystačíte napríklad s vlastnou knihou, alebo filmom v počítači. Takýto spôsob cestovania však neprináša výhody iba pre vás osobne. Ak presadnete do vlaku, chránite prírodu a prispievate k čistejšiemu životnému prostrediu a prázdnejším cestám,“ predstavuje posolstvo druhej fázy kampane Marek Lukoťka, vedúci oddelenia marketingu a obchodu ZSSK a dodáva: „Táto časť našej kampane potrvá aktuálne do 5. decembra, no v roku 2018 sa ku komunikácii
našich predností určite vrátime.“

ZSSK v posledných rokoch zmodernizovala takmer 60 % svojich vlakov. Od 10. decembra sa trasa Bratislava – Žilina vďaka zrekonštruovanej trati zrýchli o bezprecedentných 15 minút. „Preferenciu a investície do železníc a výhodu oproti podpore cestnej dopravy dosiahneme len vtedy, ak presvedčíme ľudí, že im máme čo ponúknuť. Informáciu o modernizácii a zrýchľovaní našich vlakov musíme dostať do povedomia širokej verejnosti a inovatívna reklamná kampaň je jeden z dobrých spôsobov, ako na seba upozorniť. Tak, ako to robia naši konkurenti v autobusovej či automobilovej doprave,“ dodáva Karol Martinček, člen predstavenstva a riaditeľ úseku obchodu ZSSK. Kampaň ZSSK využije tlačové inzeráty, citylighty na čerpacích staniciach, ako i viacero reklamných formátov na internete.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.