Zdieľanie videa v reálnom čase, ktoré zachytáva, čo práve robíte, je nastupujúci trend.

Mobilné aplikácie Meerkat a Periscope umožňujú v reálnom čase streamovať (vysielať) video s dianím okolo vás. Väčšej popularite sa momentálne teší služba Periscope, s ktorou už experimentujú aj slovenskí operátori. Orange vysielal živé rozhovory z Pohody, Telekom ju využíva v týchto dňoch na Tour de France. Aby ste upozornenie na začiatok živého vysielania videli, potrebujete sledovať sociálnu sieť Twitter.

Meerkat možnože ťahá za kratší koniec, avšak teraz vyťahuje eso z rukávu. Mobilnú aplikáciu je možné prepojiť s akčnou kamerou GoPro, čo znamená, že používatelia môžu naživo vysielať zábery toho, ako lyžujú, bicyklujú sa alebo sú na horskej dráhe (ak im povolia kameru). Veríme, že vďaka tomuto prepojeniu budú „live videá“ zaujímavejšie a atraktívnejšie. Momentálne je obsah prevažne statický, prípadne sledujete niekoho, ako ide v aute alebo sa prechádza po meste. Avšak sledovať extrémne športy v priamom prenose a z pohľadu súťažiacich, to by sa nám páčilo.

Nová funkcia bude najskôr dostupná v iOS verzii aplikácie. Pripravuje sa aj aktualizácia pre Android. Funkcia umožní prepojenie s modelmi GoPro Hero 3 (funguje už v beta verzii) a čoskoro aj s GoPro Hero 4. Kameru je potrebné spárovať so smartfónom, spustiť aplikáciu Meerkat a následne potriasť telefónom.

https://twitter.com/AppMeerkat/status/624271796867592192

Zdroj: Mashable

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit