Zmena nastane už koncom tohto mesiaca.

Spoločnosť Vimeo v utorok 27. júna ukončí podporu svojich súčasných aplikácií pre inteligentné televízory, vrátane verzií pre Android TV, Apple TV, Fire TV a zariadenia Roku. Aplikácie Vimeo už nebudú k dispozícii v aplikačných obchodoch a používatelia, ktorí ich budú mať nainštalované, nedostanú žiadne aktualizácie.

Ak si teda po novom budú chcieť pozrieť video z Vimea na veľkej obrazovke televízora, budú ho musieť streamovať z mobilného zariadenia pomocou Apple AirPlay alebo Google Cast. Ako Vimeo v tejto súvislosti uviedlo pre portál Engadget.com, zameranie videoportálu na tvorcov a korporácie znamená, že televízne aplikácie nie sú pre nich prioritou. Firma zároveň tvrdí, že streamovanie z mobilu alebo počítača poskytne lepší zážitok.

No, o tom sa dá celkom dobre pochybovať a navyše, mať aplikáciu priamo v televízore je pre mnohých používateľov pohodlnejšie. Nehovoriac už o tom, že pri takomto streamovaní nie je možné pohodlne a bez prerušenia sledovať videá zo zoznamu Pozrieť neskôr, na čo sa už viacerí používatelia sťažovali.

Portál Vimeo založili v roku 2004 Jake Lodwick a Zach Klein ako odnož stránky CollegeHumor, slúžiacej na zdieľanie zábavných videí. V roku 2006 ju získala firma IAC a hoci sa po akvizícii YouTube Googlom snažila tomuto hegemónovi konkurovať, nepodarilo sa jej to v dostatočnej miere.

Obaja zakladatelia opustili Vimeo v roku 2009 a IAC sa s portálom nakoniec viac zamerala na biznis sféru. V máji 2021 ju vyčlenila ako samostatnú verejnú spoločnosť. Podľa údajov z roku 2022 má VIMEO asi 300 miliónov používateľov.

Zdroj: Engadget.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.