Jedna z najvýraznejších manažérok spoločnosti Google odchádza do pomyselného dôchodku.

Generálna riaditeľka videoportálu YouTube Susan Wojcicki po deviatich rokoch ukončuje svoje pôsobenie na čele tejto platformy. Informoval o tom portál Vox.com.

Podľa jeho správy Vojcicki končí vo funkcii, aby začala novú kapitolu zameranú na rodinu, zdravie a osobné projekty, ktoré ju zaujímajú. Z Googlu ale úplne neodchádza, stále bude spoločnosť poskytovať poradenstvo.

Počas svojho pôsobenia v internetovom gigantovi Wojcicki dohliadala na službu vyhľadávania obrázkov Google Image Search, reklamnú platformu AdSense, riadený marketing a ďalšie oblasti.

Susan WojcickiZdroj: Wikimedia.com

V Google pôsobila celých 25 rokov, keď sa pridala k jeho zakladateľom, Larrymu Pageovi a Sergejovi Brinovi. Bola v poradí 16. zamestnankyňou Googlu a zaujímavosťou je, že spomínaným dvom zakladateľom v roku 1998 prenajala svoju garáž v Silicon Valley.

Jej nástupcom na poste šéfa YouTube sa stane Neal Mohan. Jeho úlohou bude udržať dominantné postavenie obrieho videoportálu, ktorý vo svojom segmente momentálne nemá žiadneho relevantného súpera, ktorý by ho ohrozoval. Asi najviac sa k nemu snaží priblížiť Facebook so službou Watch, ktorá je obľúbená na živé prenosy z rôznych udalostí, ale inak v porovnaní s YouTube stále hrá druhé husle.

Zdroj: Vox.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.