YouTube to v posledných mesiacoch s reklamami dosť preháňa, takže je logické ak niekto hľadá možnosť, ako sa im vyhnúť.

Samozrejme, ak chcete podporiť nejakého obľúbeného tvorcu, tak si reklamy pozrite, avšak pri bežnom sledovaní videí to je trošku otravné. Klasickou alternatívou je platená verzia YouTube Premium, no ak nie ste extra vášnivými používateľmi tejto platformy, tak to nedáva úplne zmysel. Aktuálne existuje viacero „extra“ možností, ako sa reklamám vyhnúť úplne a hlavne bezplatne, no iba jedna z nich je tak jednoduchá, že je môže využiť ktokoľvek a kedykoľvek, bez nutnosti používania aplikácií tretích strán. Tie síce ponúkajú aj rôzne iné benefity (v minulosti sme o jednej písali – TU), avšak, ak sa chcete zbaviť iba reklám, tak vám pomôže tento jednoduchý trik.

YouTube
YouTube

Otvorte si prehliadač, prejdite na YouTube a otvorte požadované video. Následne do adresného riadku s URL adresou doplníte za písmenko „t“ pomlčku, pričom sa stránka automaticky obnoví a spustí sa YouTube bez reklám a bez cookies – výsledný tvar URL vyzerá napr. takto: https://www.yout-ube.com/watch?v=Mx_OexsUI2M (pôvodný tvar by vyzeral takto: https://www.youtube.com/watch?v=Mx_OexsUI2M).

Občas sa môže stať, že stránka vyhodí nedostupnosť, no po jednom obnovení (refresh) sa video spustí ako má. Otázkou je, kedy toto Youtube obmedzí, rovnako ako podobné triky v minulosti, no zatiaľ to funguje dobre a už relatívne dlho.

Vyskúšajte a dajte nám vedieť ako sa vám tento jednoduchý trik páči a či vám funguje korektne.

Prečítajte si aj:

Miroslav Illéš

Miroslav Illéš
OUTDOOR | PRÍRODA | AUTOMOBILY | TECHNOLÓGIE